Головна » Події » ПРОЕКТ "ПИСЬМЕННИКИ"
12:08
ПРОЕКТ "ПИСЬМЕННИКИ"
фото ПРОЕКТ

             Марійка ГОГОЛЬ 
             Ювілейний портрет
Портрет Марічки Гоголь несе в собі багато світла, добра, позитиву і сильного духу.
Духу творчої особистості, гарної аури. її образ - це образ поезії і пісні. І разом несе штрихи незавершеності, не повної розкритості Божого дару поетеси.
То її таке життя, не раз складне, не позбавлене побутових та інших труднощів, які Марічка намагається через певні зусилля здолати, не даючи їм аж так засягати на її творчу особистість.
її поетичне письмо часто буває недовершене, позбавлене якогось шарму, але воно щире і природне, живе, як вона сама.
В її поезії багато любові. До Бога, України, матері, дітей, своєї Саджави, рідного краю. Хоча вистачає і болю, постійного вболівання до того, що вона любить і про що пише.
В її творчому доробку кілька книжок поезій, публікацій в збірниках, альманахах.
Кілька дитячих поезій увійшло до хрестоматії дитячої літератури, які вивчаються в дошкільних і освітніх закладах області. її пісні, тексти на її слова, поставлені на музику виконує народний колектив із Саджави «Горлиця», який як і Марічка Гоголь є лауреатом районної премії імені Михайла Яцківа.
Визнанням кращих зразків її поетичної творчості є кілька пісень на Марійчині слова, які виконує гурт «Лебеді кохання». Гадаю, що ще радує і надихає Марійку Гоголь і дає розуміння, що Бог її любить, а життя не раз добра і справедлива річ.
З ювілеєм, Марійко! Здоров'я, любові, радості, творчого піднесення духу.
                                                                              Василь Бабій, член НСПУ

Категорія: Події | Переглядів: 676 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0