Головна » Події » ЛИЦАР СВОБОДИ І ЛЮБОВІ
12:42
ЛИЦАР СВОБОДИ І ЛЮБОВІ
фото ЛИЦАР СВОБОДИ І ЛЮБОВІ

В читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа діє ювілейна книжкова виставка «Лицар свободи і любові», на якій представлені твори письменника, поета і прозаїка, пісняра і гумориста, сатирика і журналіста Ярослава Ткачівського. 
Ярослав Ткачівський народився у с. Вікторів Галицького району. Член Національної  спілки письменників України (з 1995 р.), секретар Національної спілки письменників України, головний редактор літературно-художнього та громадсько-політичного журналу „Перевал". Делегат ІІ, IV і VI з'їздів письменників України та делегат VII, VIII і IX з'їздів журналістів України.
Автор понад 30 книжок поезії, прози, гумористичних та дитячих видань, пісенних збірників. Його твори друкувалися в численних літературних колективних збірниках та альманахах: „Яворове листя",  „Християнська етика: добро і зло", „Від Карпат до Опілля", „Столиця Франкового серця", „Під Франковою зорею", „Душа співає...", „Футбол-FEST", „Літературне Прикарпаття", „З горіха зерня"; антології українських письменників про своє родинне гніздо „Рай-хата"; поетично-прозового електронного видання „Галицький золотослов"  та ін.
Твори Ярослава Ткачівського друкувалися у багатьох вітчизняних і зарубіжних періодичних виданнях, громадсько-політичних часописах та літературно-мистецьких журналах України, Польщі, Росії, Румунії та США.
Лауреат Всеукраїнського літературного конкурсу ім. Миколи Лукаша та трикратний переможець Всеукраїнських поетичних конкурсів літературного журналу „Дніпро", дипломант Всеукраїнського конкурсу громадянської лірики і володар „Золотого тризуба".
Лауреат літературних премій імені Василя Стефаника, Івана Франка, Тараса Мельничука, Антона Могильницького.
За заслуги в  галузі літератури удостоєний медалі Національної спілки письменників України „Почесна відзнака НСПУ" та багатьох інших творчих нагород.
Ліричні вірші Ярослава Ткачівського покладені на музику багатьма відомими композиторами і музикантами, його пісні та романси виконують народні та заслужені артисти України, відомі співаки.
Працівники центральної районної бібліотеки щиро вітають Ярослава Васильовича з ювілейним днем народження, бажають йому міцного здоров'я, добра, здійснення всіх творчих задумів та дякують за співпрацю.
А всіх шанувальників  творчого слова запрошуємо до перегляду книжкової виставки.
 

Категорія: Події | Переглядів: 730 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2