Головна » Події » CВЯТО, ВИМРІЯНЕ ПОКОЛІННЯМИ
08:44
CВЯТО, ВИМРІЯНЕ ПОКОЛІННЯМИ
фото CВЯТО, ВИМРІЯНЕ ПОКОЛІННЯМИ

23 серпня в  Богородчанах урочисто відзначили два великі державні свята День Прапора та 26-у річницю Незалежності України. У святкуванні взяли участь представники місцевої влади, воїни АТО, представники служб і організацій району,  громада селища. 
О 09.00 годині на центральній площі  біля пам’ятника Тарасу Шевченку під звучання Державного Гімну України було піднято Державний Прапор України. Право підняття синьо-жовтого стяга було надано сину загиблого героя в зоні АТО Володимира Суслика Роману з села Монастирчани та переможцю Всеукраїнських олімпіад Максиму Максьому.   
Учасники хвилиною мовчання вшанували пам'ять героїв Небесної Сотні, військовослужбовців, бійців Національної гвардії, прикордонників та добровольців, які загинули на сході України, мирних жителів, що стали жертвами російської агресії – всіх, хто поклав життя за долю, за волю, за незалежність і свободу  єдиної України. 
Перед присутніми виступили аматори сценічного мистецтва району.
О 13 годині святкування продовжилось в районному Палаці культури. 
В рамках відзначення представники влади, перший заступник голови райдержадміністрації Василь Петришин та голова районної ради Михайло Головчук  нагородили почесними відзнаками Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції» волонтерів Богородчанського району: Петра Здерку, Степана Паранюка, Тараса Парфана, Миколу Кофлюка, Дмитра Федорка. Почесними грамотами ОДА та РДА нагородили учасників АТО та осіб, які допомагають бійцям на Сході України. 
Привітали зі святом Незалежності України жителів району фольклорно-мистецькі колективи району та національно-академічний гуцульський ансамбль пісні і танцю «Гуцулія».
В рамках заходу було організовано книжково-ілюстративну виставку «Свято, вимріяне поколіннями».

Шановні краяни!
Прийміть найщиріші вітання з нагоди відзначення Дня Державного Прапора та 26-ї річниці Незалежності України!
Нехай гордо майорить наш стяг, хай лунає українська пісня і рідне слово, хай Господь охороняє нашу державу від усього злого і дарує їй мир, спокій і процвітання!
 

Всі зображення до публікації CВЯТО, ВИМРІЯНЕ ПОКОЛІННЯМИ
Категорія: Події | Переглядів: 661 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5