Головна » Духовна криниця » ОСІННЯ ІМПРЕЗА СЛОВА ЯРОСЛАВА ТКАЧІВСЬКОГО
17:48
ОСІННЯ ІМПРЕЗА СЛОВА ЯРОСЛАВА ТКАЧІВСЬКОГО
фото ОСІННЯ ІМПРЕЗА СЛОВА ЯРОСЛАВА ТКАЧІВСЬКОГО

На «Осінню імпрезу Слова» із читачами, бібліотекарями району, поціновувачами художнього слова завітав талановитий, неординарний і харизматичний  поет і прозаїк, пісняр і гуморист, сатирик і журналіст, член Національної спілки письменників України, головний редактор журналу «Перевал», заслужений працівник культури України Ярослав Ткачівський.
Ведучі заходу провідний бібліотекар відділу обслуговування Марія Сем’янів та бібліотекар-бібліограф Любов Цинюк  оглядово ознайомили присутніх  із прозовим набутком письменника. А це дві книжки оповідань «Неділя всепрощення» і «Пісня на порозі раю»(2011), повість «До моря їхали…», другий том малої прози «Дикий голуб»(2012) і, звичайно, книга великої прози «Жертовний вогонь»(2017), яку автор презентував під час  зустрічі. Романи «Навія» та «Монахиня» також вийшли окремим виданням у видавництві «Український письменник».
Нова книга-дилогія "Жертовний вогонь" містить  два діаметрально протилежні за змістом сучасні романи, поєднані хвилюючим викладом реальної офіри людських душ темряві (роман "Навія") і Світлу (роман "Монахиня"), які становлять канву нової захоплюючої книги.
Сам автор подарував присутнім приємні моменти, читаючи уривки із романів «Завія», «Монахиня», зворушливі поетичні рядки про кохання, ділився своїми одкровеннями. Творчість для Ярослава Ткачівського  - це зміст його життя і спроба через слово наблизитися до Творця.
Письменник-есеїст, літературознавець Євген Баран,  директор ОУНБ ім. І.Франка Людмила Бабій, письменник-краєзнавець Василь Бабій   високо оцінили творчі надбання  письменника. 
За словами голови  обласної організації Національної спілки письменників України, літературного критика Євгена Барана, Ярослав Ткачівський є представником добротної, професійної школи галицького письменства, майстром побутової деталі та діалектної говірки, саме в цьому напрямку він подає зразки дуже якісного художнього творіння, є прикладом працелюбства в галузі літератури зокрема.
«Романи «Навія» і «Монахиня» випливають з традиції прозописання, повертаючи читача до християнських цінностей"… це  спроба подивитися на жінку, людські стосунки "крізь призму  чоловічого погляду», - зазначив у своєму виступі Євген Баран.
Оживили і додали святкового настрою  пісні «Сопілкар» та «Вишиванка», подаровані гостю в честь ювілею, у виконанні дуету у складі Іванни Сем’янів та Ірини Петришин, інсценізація новели «Неділя всепрощення» Я.  Ткачівського, яку представили актори-аматори народного театру районного Палацу культури Галина Магас, Володимир Дубів, Марія Сем’янів.
Надзвичайно цікавим і емоційним був виступ читачки бібліотеки Марії Бітківської, яка поділилася своїми враженнями, роздумами-міркуваннями від прочитаного роману «Монахиня»; відбулося живе спілкування читача з автором.
Насамкінець директор ЦБС Марія Краховська привітала гостя з ювілейним днем народження, а також поділилася своїм враженням від книги «Жертовний вогонь».
Творчість Ярослава Ткачівського викликає щире захоплення всіх, хто любить і шанує його талант. Детальніше познайомитися із презентованими книгами та художнім надбанням відомого письменника присутні мали змогу, переглянувши ювілейну  книжково-ілюстративну виставку „Мелодії життя у храмі серця Ярослава Ткачівського”; отримали пам'ятку користувачу "Літературна пектораль Ярослава Ткачівського", яку бібліотека виготовила в рамках даного заходу. 
На завершення зустрічі Ярослав Ткачівський щиро подякував колективу центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа, директору ЦБС Марії Краховській за організацію заходу, гостям за теплі і добрі слова на його адресу. 
Після заходу учасники мали можливість  придбати книги з автографом, а для бібліотеки письменник подарував кілька своїх  нових книг.

Всі зображення до публікації ОСІННЯ ІМПРЕЗА СЛОВА ЯРОСЛАВА ТКАЧІВСЬКОГО
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 1004 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5