Головна » Події » УКРАЇНСЬКЕ КІНО-ПЕРЛИНА НАЦІОНАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ
19:35
УКРАЇНСЬКЕ КІНО-ПЕРЛИНА НАЦІОНАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ
фото УКРАЇНСЬКЕ КІНО-ПЕРЛИНА НАЦІОНАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ

Кожного року в другу суботу вересня в нашій країні відзначається День українського кіно, якому більше 120 років. Українське кіно – перлина національної культури, вияв нашої національної ментальності, вміння відтворити красу свого життя у кінематографії. 
Олександр Довженко, Сергій Параджанов, Іван Миколайчук,  Леонід Биков, Юрій Іллєнко... Їх знає весь світ, вони викликають захоплення не одного покоління, титрами проходять через усе життя народу, несучи потужну енергетику, сконцентровану в геніальних картинах.
22 вересня з нагоди Дня українського кіно в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа пройшла мультимедійна година «Українське кіно – перлина національної культури», в якій взяли участь вихованці гуртка "Театральне мистецтво" Богородчанського районного будинку дитячої та юнацької творчості. 
Марія Бітківська, керівник гуртка розповіла про історію українського кіно. Учасники заходу переглянули український історико-драматичний фільм "Жива". Фільм, створений за реальними подіями, розповідає про молоду дівчину Анну Попович, яка рятуючись від переслідувань Міністерства державної безпеки СРСР, потрапляє в табір УПА. Режисер фільму - Тарас Химич.
В рамках заходу бібліотека виготовила інформаційну пам’ятку «День українського кіно. Фільм «Жива».
Після перегляду учасники заходу обговорювали побачене та обмінювалися думками. І цілком очевидним є те, що українське кіно продовжує не просто жити, а й набирає обертів і українському кінематографу є що демонструвати світові.
 

Всі зображення до публікації УКРАЇНСЬКЕ КІНО-ПЕРЛИНА НАЦІОНАЛЬНОЇ КУЛЬТУРИ
Категорія: Події | Переглядів: 800 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3