Головна » Події » ПРОЕКТ "ВИДАТНІ УКРАЇНЦІ"
14:53
ПРОЕКТ "ВИДАТНІ УКРАЇНЦІ"
фото ПРОЕКТ

Роман Шухевич 
(Тарас Чупринка)

Безсмертний командувач безсмертної армії - Української повстанської армії (УПА). В цьому році виповниться 75 літ від часу народження УПА. З цим ювілеєм збігається і ювілей Романа Шухевича. Родом зі славної родини Шухевичів, де і вчений - етнограф Володимир Шухевич, і Степан Шухевич, письменник, адвокат, видавець.
Рід Шухевичів тісно пов'язаний із Городенківщиною, зокрема, селом Тишківці. Але сам Роман Шухевич родом зі Львова. Тут його життя розпочиналося. Тут зав'язаний останній вузлик на нитці його недовгого героїчного життя, мета якого - боротьба за незалежну Україну.
Вибір його - це така залежність, і неможливість зійти з дороги випробувань і ризиків, і, водночас, адреналін постійних небезпек, що гартують волю і характер воїна.
Хоча його життя показувало інші шляхи і вимоги. З нього б вийшов добрий бізнесмен, успішний діяч в кінорекламі, за ньоговрить фірма «Фома», організована ним.
Але це підприємництво було підпорядковане тому самому - підтримці боротьби за вільну Україну. Такі були політичні обставини, що спонукали до змін на краще.
І тому він Роман Шухевич - Тарас Чупринка -генерал-хорунжий УПА.
Ворог трьох держав: Речі Посполитої, Третього Рейху і СРСР. І всі його люто ненавиділи, а він воював з ними єдино з любові до рідної України.
Він і нині залишається ворогом тих, хто досі ненавидить уже самостійну Україну і борців за її волю. Для них він фашист, нацист, колабораціоніст. Але все це неправда, бо є українська історія війни проти всіх, а, особливо, проти сталінської імперії, конання якої ще триває.
Для нас, українців, Роман Шухевич - народний герой. Герой України. Заслужено.
Слава Україні! Слава Героям І
                         Василь Бабій, член НСПУ

Категорія: Події | Переглядів: 530 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0