Головна » Події » СЛОВО ДО СЛОВА - ЗЛОЖИТЬСЯ МОВА
19:21
СЛОВО ДО СЛОВА - ЗЛОЖИТЬСЯ МОВА
фото СЛОВО ДО СЛОВА - ЗЛОЖИТЬСЯ МОВА

Хтось з великих людей сказав: «Усе минає, а слово залишається». Зникають безвісти держави, на порох розсипаються величні будівлі, все стає тліном і прахом, а написане слово залишається. Залишається і несе крізь час голос людської душі. Це одне з найбільших див нашого світу. Диво написаного, надрукованого слова, яке пережило століття і покоління…
Ще 9 листопада 1997 року був виданий указ Президента України «Про День української писемності та мови». З того часу це свято відзначається щорічно, вшановуючи пам'ять видатного українського письменника, ченця, ієродиякона Києво-Печерського монастиря, історика Преподобного Нестора Літописця.
Українська мова…Так, вона складна для вивчення, але проста для сприйняття серцем, вона є дзеркалом нашого менталітету, доброти, душевності, щирості та краси. Її потрібно любити, її потрібно знати. Адже «слово, як писав В.Сухомлинський, – найтонший різець, здатний доторкнутися до найніжнішої рисочки людського характеру. Вміти користуватися ним – велике мистецтво». 
9 листопада в читальному залі центральної районної бібліотеки ім.М.Яцківа відбулася інтелектуальна гра "Слово до слова", яку провела Марія Бітківська, керівник драматичного гуртку Богородчанського будинку дитячої та юнацької творчості  (директор Любов Гоголь).
Тож вихованці гуртка «Театральне мистецтво» мали змогу показати свої знання, уміння, навички, ерудицію та кмітливість. Вони об’єдналися в команди «Мовознавці» та «Розумники» та змагалися в таких конкурсах: «Хвилинка», «Закінчи прислів'я», «Допиши віршик», «Відповіді у словах», «Загадки-жарти», «Словникова скриня», «Країна Ребусиндія», «Юні краєзнавці», а також читали вірші про мову. Відповіді оцінювало поважне журі, яке оголосило переможців: перше місце в команди «Розумникики» ( капітан команди - Христина Цюпа, учасники - Вікторія Дубей, Софія Говера, Тетяна Гаврилко, Анна Королюк), а друге місце посіла команда  «Розумники»( капітан команди - Лілія Воронич, учасники - Наталія Ласкович, Олександр Кривко, Владислав Макарюк, Антоніна Тітова)  Вітаємо переможців!
До уваги учасників гри була  виготовлена пам’ятка «Слово до слова – зложиться мова» та представлена книжкова виставка «Рідна мова – краю батьківського пісня». Книжкові видання, представлені на виставці, дають змогу читачам поглянути на історію свого народу, збагнути роль рідної мови в утвердженні української державності.

Всі зображення до публікації СЛОВО ДО СЛОВА - ЗЛОЖИТЬСЯ МОВА
Категорія: Події | Переглядів: 914 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3