Головна » Події » ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ВОЛОДИМИРА ПРИСЯЖНЮКА "У ПЕРЕДМІСТІ МОЄЇ ПАМ'ЯТІ"
19:40
ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ВОЛОДИМИРА ПРИСЯЖНЮКА "У ПЕРЕДМІСТІ МОЄЇ ПАМ'ЯТІ"
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ВОЛОДИМИРА ПРИСЯЖНЮКА

18 грудня бібліотекарі району та шанувальники поетичного слова мали змогу зустрітися і поспілкуватися з поетом, композитором, педагогом Володимиром Присяжнюком на презентації  нової книги –   поетичної збірки “У середмісті моєї пам’яті”. 
Представила поета та поділилася своїми враженнями від його філософсько-поетичної творчості Руслана Битківська, вчитель Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №2, літератор, модератор заходу. 
Володимир Присяжнюк – автор книги поетичних пародій ”Тобі сюди, Алісо!“. Публікувався в багатьох літературних альманахах та колективних збірниках, зокрема в ”Енциклопедії сучасної літератури“, “Німчич“, “Галактика любові“, “Форум”. Ряд ліричних віршів перекладені на іспанську і галісійську мови та представлені у надрукованій в Іспанії у квітні 2017 року збірці “ Галісія-Україна. Гармонія сердець”- антології сучасної української та іспанської поезії. Автор текстів та мелодій пісень, співпрацював з лауреатами фестивалю  “Червона Рута“ Тарасом Житинським та Олександром Войтком.
Назва книги лірики «У середмісті моєї пам’яті» символічна. Адже людську пам'ять можна порівняти з давнім містом, де кожна вулиця чи навіть будинок асоціюється з певним періодом життя чи подіями.
Автор передмови до збірки – відома українська поетеса, лауреат Міжнародного літературного конкурсу "Коронація слова" Тетяна Череп-Пероганич.
Ілюстрації до книги створила львівська письменниця та художниця Ірина Токарська, яка ілюструвала і першу збірку Володимира Присяжнюка. Цього разу використана дещо інша техніка – картини-витинанки, які створюють неповторні образи до окремих поезій і водночас залишають необмежений простір для уяви. Адже кожна людина бачить у них щось своє.
Любовна лірика поета-романтика захоплює своєю щирістю, емоційністю, трепетністю, чистотою. Автор  намагається осмислити й донести до читача світлі людські почуття, які зігрівають душі і наповнюють теплотою серця. 
Тож  усі присутні перенеслися у середмістя пам’яті Володимира Присяжнюка, уважно слухаючи його поетичні рядки. Під час заходу автор прочитав і декілька пародій, поділився своїми роздумами про сучасну літературу, читацькі уподобання, щиро і відверто  відповів на запитання.
До збірки ввійшли також поезії, які отримали нове життя в піснях. Присутні переглянули кліп на пісню «Романтики» (слова Володимира Присяжнюка, музика Олександра Войтка) у виконанні лауреата Всеукраїнського фестивалю «Червона рута» Олександра Войтка.
Оцінили самобутню авторську манеру письма, глибокий психологізм, щирість і відвертість, легкість і простоту віршованих рядків та побажали автору міцного здоров'я і добра, плідної праці і рясних ужинків на літературній ниві Надія Порада, авторка поетичної збірки  «Вітражі пізньої осені», Марія Бітківська, керівник драматичного гуртку "Театральне мистецтво" Богородчанського будинку дитячої та юнацької творчості, Марія Краховська, директор ЦБС. 
На завершення автор подякував усім поціновувачам поетичного слова, які завітали на презентацію, працівникам районної бібліотеки, модератору зустрічі Руслані Битківській за організацію зустрічі-презентації, за теплі слова побажань. 
Після заходу учасники мали можливість  придбати книги з автографом.

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ВОЛОДИМИРА ПРИСЯЖНЮКА "У ПЕРЕДМІСТІ МОЄЇ ПАМ'ЯТІ"
Категорія: Події | Переглядів: 823 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5