Головна » Події » КОЛЯДУЮТЬ ЗОРІ НА РІЗДВО ХРИСТОВЕ
10:52
КОЛЯДУЮТЬ ЗОРІ НА РІЗДВО ХРИСТОВЕ
фото КОЛЯДУЮТЬ ЗОРІ НА РІЗДВО ХРИСТОВЕ

В очікуванні чарівного свята - Різдва Христового - в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М. Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка «Колядують зорі на Різдво Христове».
Книги  знайомлять користувачів бібліотеки  з історією виникнення свята Різдва, з його символом – Вифлеємською зіркою, розповідають про незвичайні події, які трапляються напередодні Різдва, вчать добру і розумінню. Виставка створює неповторну атмосферу свята і любові.
Споконвіку існував у нашого народу гарний звичай бажати у цей день один одному щастя, здоров’я, всяких статків у хаті і родині. Вже по Святій Вечері українці починали ходити по хатах, піснями вітали господарів та бажали їм злагоди й достатку.
Народні свята новорічно-різдвяного циклу дуже колоритні, цікаві своєю самобутністю і чарівністю, глибиною народної філософії, дивовижною красою і духовністю української нації. Новий рік, Різдво, Щедрий вечір, Водохрещі несуть у наші оселі та серця добро, любов, оновлення, злагоду та щирість радісних побажань.
Виставка буде корисна усім тим, хто цікавиться народною обрядовістю, традиціями нашого народу, прагне глибше пізнати українську духовну культуру.
 

Категорія: Події | Переглядів: 694 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4