Головна » Події » СОБОРНІСТЬ РІДНОЇ ЗЕМЛІ - ОСНОВА НАЦІЇ Й ДЕРЖАВИ
20:27
СОБОРНІСТЬ РІДНОЇ ЗЕМЛІ - ОСНОВА НАЦІЇ Й ДЕРЖАВИ
фото СОБОРНІСТЬ РІДНОЇ ЗЕМЛІ - ОСНОВА НАЦІЇ Й ДЕРЖАВИ

22 січня в Україні відзначається День Соборності і Свободи. Урочистий Акт злуки Західно-Української Народної Республіки та Української Народної Республіки в єдину соборну Українську державу проголосила директорія УНР 22 січня 1919 року на Софійській площі в Києві.
«Віднині зливаються в одне ціле віками розділені частини України - Галичина, Буковина, Закарпаття та Придніпрянська Україна – в одну велику Україну. Збулись мрії, заради яких жили та заради яких вмирали кращі сини України. Віднині є одна незалежна Українська Народна Республіка», - так було написано в Акті злуки.
Офіційний державний статус День Соборності України отримав в 1999 році, а в 2011 - було встановлено День Соборності і Свободи України.
22 січня у районному Палаці культури відбулася урочиста академія "Соборність рідної землі - основа нації й держави", приурочена Дню Соборності України. У заході взяли участь представники органів  влади, місцевого самоврядування, учні шкіл, громада містечка. 
Хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх героїв, що поклали своє життя на вівтар Соборності України.
В честь відзначення 99-ої річниці Соборності України дев’ятикласники Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Максим Максьом, переможець обласних і Всеукраїнських етапів учнівських олімпіад з хімії, української мови та літератури, біології, та Анна Тітова, переможниця обласних і Всеукраїнських етапів учнівських олімпіад з хімії, математики та фізики, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку.
Звучали  українські патріотичні пісні у виконанні заслужених артистів України Світлани Весни, Ярослава Крайника, народного аматорського хору "Карпатські джерела" (кер. Володимир Канюк), хору реєстрового козацтва ім.Івана Виговського «Заграва» (кер. Микола Гуменяк), юної співачки Тетянки Середюк.  
У  глядацькій залі була розгорнута книжково-ілюстративна  виставка «Вона – наш витвір, наша мрія, Соборна, вільна Україна», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності.
 

Всі зображення до публікації СОБОРНІСТЬ РІДНОЇ ЗЕМЛІ - ОСНОВА НАЦІЇ Й ДЕРЖАВИ
Категорія: Події | Переглядів: 739 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4