Головна » Події » ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ НЕСТОРА МАРТИНЦЯ "НЕХАЙ ГОСПОДЬ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАШ ШЛЯХ"
14:50
ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ НЕСТОРА МАРТИНЦЯ "НЕХАЙ ГОСПОДЬ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАШ ШЛЯХ"
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ НЕСТОРА МАРТИНЦЯ

6 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа відбулась презентація книжки Нестора Мартинця "Нехай Господь благословить ваш шлях".
На презентацію-зустріч були запрошені представники органів влади, місцевого самоврядування, учасники АТО, активісти Майдану, волонтери, друзі поета, студенти, бібліотекарі сільських книгозбірень, жителі району.
З творчістю Нестора Мартинця ознайомила присутніх Марія Пороговська, бібліотекар читального залу, ведуча заходу.
У  черговому поетичному виданні автор продовжує тематику двох попередніх збірок: "Революція Гідності" та "В нас Вітчизняна йде війна". Нестор Мартинець надзвичайно болісно переживає за долю України. Москва стала на шляху нашого поступу в Європу. Але не тільки північний сусід шматує державу, її, наче ракова пухлина, роз'їдає зсередини п’ята колона, нечувана корупція. Автор закликає не зневірятись, не мовчати, бо Україна в нас одна. Нині головне – не допустити, щоб були знецінені ідеали Майдану. Нестор Мартинець - активіст Майдану, волонтер у зоні АТО - розповів, що в книзі намагався показати велич України і одночасно її біду. "Державою з її потужними людськими і земельними ресурсами, на жаль, керують не українці. Вже двадцять сім років ми йдемо манівцями. Тому й назва книги не випадкова", - зазначив автор.
Юні шанувальники, учні Росільнянської ЗОШ І-ІІІ ст. Віктор Зіняк, Оксана Максимів, Вікторія Бойчук, Христина Гоголь прочитали вірші із презентованої збірки.
У залі звучало багато пісень на слова Н. Мартинця у виконанні гурту «Надвечір’я»("Земля ридає, плачуть небеса", "Прощання з сином", муз. М.Крицької), Віктора Стасюка ("Не дай, Господи, сину", "Стелиться дорога", муз. М.Пуляка), Євдокії Сухоручко ("Молімось люди", муз. В.Григорука), Марійки Кенюк ("А я собі з Прикарпаття","Квітка любові", муз. І.Батюк). Наймолодша учасниця заходу Алінка Квич  (4 роки) прочитала вірш Н.Мартинця "Я україночка".
Аматори народного театру районного Палацу культури (Галина Магас, Надія Сапіжак, Максим Долішний) виконали літературну композицію за віршами із презентованої поетичної збірки «Нехай Господь благословить ваш шлях".
Слова подяки, в адресу гостя, були сказані заступником голови  районної ради Ігорем Семківим, директором ЦБС Марією Краховською, за приємну зустріч і за поезії, які прозвучали у авторському виконанні.
Присутні також мали змогу ознайомитися з творчим доробком Нестора Мартинця, переглянувши книжкову виставку «Україно, я твоя частинка».

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИЖКИ НЕСТОРА МАРТИНЦЯ "НЕХАЙ ГОСПОДЬ БЛАГОСЛОВИТЬ ВАШ ШЛЯХ"
Категорія: Події | Переглядів: 818 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5