Головна » Події » ВАСИЛЬ БАБІЙ - ЛАУРЕАТ ОБЛАСНОЇ ПРЕМІЇ ім.АНТІНА МОГИЛЬНИЦЬКОГО
15:08
ВАСИЛЬ БАБІЙ - ЛАУРЕАТ ОБЛАСНОЇ ПРЕМІЇ ім.АНТІНА МОГИЛЬНИЦЬКОГО
фото ВАСИЛЬ БАБІЙ - ЛАУРЕАТ ОБЛАСНОЇ ПРЕМІЇ ім.АНТІНА МОГИЛЬНИЦЬКОГО

12 березня у  музеї історії Церкви ім. блаж. свщч. Григорія Хомишина,  колишній резиденції Г. Хомишина відбулась зустріч з Василем Бабієм, краєзнавцем, письменником з нагоди вручення обласної літературної премії ім. Антіна Могильницького. 
Зустріч розпочав молитвою та благословенням парох церкви ім. Івана Богослова о. Іван Мачкодера. Голова ОО НСПУ Євген Баран та о. Іван вручили Василю Бабію Диплом лауреата обласної премії імені Антіна Могильницького в галузі літератури. У тісному колі однодумців було згадано про вклад у розбудову українськості самого о. Антіна Могильницького, глибоко не вивченого і достойно не пошанованого навіть на своїй малій батьківщині, бо, як відомо, нема пророка у своєму краї. Проте непам'ять чи невдячність не є приводом опускати руки, бо інакше загасне вогник української ідеї, яке мусимо передавати від слова до слова, від серця до серця. Не час ремствувати, час удосконалюватись, час трудитись найперше на полі власного серця, щоб врешті осягнути глибокі Франкові слова, вкладені свого часу у вуста його героя Захара Беркута, що «громада – великий чоловік».
До присутніх звернулися із вітальним словом головний редактор Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал», секретар НСПУ і член правління Національної спілки письменників України Ярослав Ткачівський, директор Богородчанської ЦБС Марія Краховська та Руслана Битківська, вчитель Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ст.№1.
 

Всі зображення до публікації ВАСИЛЬ БАБІЙ - ЛАУРЕАТ ОБЛАСНОЇ ПРЕМІЇ ім.АНТІНА МОГИЛЬНИЦЬКОГО
Категорія: Події | Переглядів: 815 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1