Головна » Події » ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ОКСАНИ КУЗІВ "ЩЕмить"
15:04
ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ОКСАНИ КУЗІВ "ЩЕмить"
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ОКСАНИ КУЗІВ

14  березня в культурно-мистецькому центрі "Скарбниця" відбулася презентація нової книги знаної прикарпатської письменниці та поетеси, сильної духом, красивої, тендітної, ніжної жінки Оксани Кузів. Творче надбання авторки "ЩЕмить" зацікавить не одного поціновувача літературного слова, - зазначила у вступному слові провідний бібліотекар відділу обслуговування Марія Сем'янів, представивши гостю та привітавши її з виходом у світ ще однієї книжки.
Оксана Кузів спочатку оглядово зупинилась на своїх попередніх творах «Адамцьо», «У закапелках душі», «Назови мене своєю». А далі розповіла про історію написання нової книжки, привідкривши завісу табуйованої тематики.
В романі розповідається про важливу проблему, про яку не прийнято говорити вголос.  А назва книги виникла ще до появи самого роману і не була прив’язаною абсолютно ні до чого.
«Зранку я мала здавати аналізи, і коли вже защепила босоніжки, то зрозуміла, що щемить (чи ще мить), і одразу це записала», – зазначила Оксані Кузів.
Основою роману прикарпатської письменниці стала нестандартна історія двох закоханих, чиста і світла. Історія головних героїв книги, як і історія написання самого роману – незвичайна.
Як розповіла авторка, сюжет зародився після розмови з лікарем, який, хоч і не має права розповідати про пацієнтів, натякнув п.Оксані про глибоку історію кохання.
Книгу п. Оксана написала в надзвичайно короткий термін – з 10 травня по 6 червня. У творі порушена проблема двостатевих людей, і їхнє перебування у соціумі, який зазвичай робить вигляд, що таких людей просто не існує, і які так і залишаються несприйнятими.
За словами авторки, вона хотіла так донести цю проблему до читача, аби її не було відкинуто чи не прийнято, а навпаки, щоб кожен замислився і зробив кроки назустріч тим людям, які потребують особливої підтримки. На думку письменниці, кожна людина, яка народилася на цьому світі, заслуговує на гідне життя і на любов.
ЇЇ виступ сприймався присутніми на одному подиху. Вона емоційно зачитувала уривки свого нового роману. Ну і звичайно, під час зустрічі, присутні поринули в світ чудової поезії в авторському виконанні. Оксана Кузів зачитала цілий ряд своїх нових віршів, які ввійдуть до наступної поетичної збірки.
Марія Рудик, депутат обласної ради, Марія Краховська, директор Богородчанської ЦБС,  Ольга Чопяк-Корній, жителька містечка, поціновувачка творчості, Оксана Павлик, журналіст часопису «Слово народу», Василь Ковальчук, директор районного Палацу культури поділились своїми враженнями, роздумами від прочитаних книг та від щирого серця подякували письменниці за  її творчість, за справжність і правду життя, за відкритість та щирість, за цікаву, змістовну та зворушливу зустріч-презентацію, за приємні миті спілкування та побажали міцного здоров’я, творчої наснаги та натхнення до написання нових неперевершених творів. А Софія Михащук, привітавши з новою книжкою, ще  і подарувала письменниці  кілька пісень.
Насамкінець учасники заходу мати змогу поспілкуватись  та придбати книги з автографом.
 

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ КНИГИ ОКСАНИ КУЗІВ "ЩЕмить"
Категорія: Події | Переглядів: 800 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/8