Головна » Події » ПРОЕКТ "ЛІТЕРАТУРНА ПАМ'ЯТЬ"
15:38
ПРОЕКТ "ЛІТЕРАТУРНА ПАМ'ЯТЬ"
фото ПРОЕКТ

             Нестор Чир
       12.03.1938-15.10.2014
Нестор. Ім'я літописне, славне у віках, слово історичне і літературне з давньоукраїнських часів. Це ім'я мав український поет Нестор Чир. Видно було воно знаковим для долі цієї непересічної людини. Людини-подвигу. Життєвого і творчого.
Якби перелічити всі титули, ранги, заслуги, нагороди, відзначення, дипломи тощо то їх вистачило б на кількох чоловік. Але Нестор Чир насамперед Поет і цим сказано більше ніж все.
Життя не милувало його, але він переміг всі його жорстокі витівки і випробування. Силою власної волі і потужного духу, він боровся за себе і виборов собі в Бога прекрасне ім'я.
З-під Несторового пера вийшло кілька поетичних збірок: «Пізнє яблуко мого саду», «Долоньки в крапельках роси», «Калиновий спалах», «Котячий обід» (дитяча).
Справа тут не в кількості, бо ця поезія справжня, якісна, мужня, болісно сердечна і великодушна. Нестор Іванович мав право на таке добротне, талановите слово, як мало хто інший, що не пройшов жорстким шляхом життєвих випробувань. Його часом надто вже немічне тіло підносила гаряча, сильна душа.
І ця душа «присутня в його творах, як діамант в золотій оправі». Сяйво його дуже животворне, воно не згасає, воно світитиме довго-довго.
...Нестор Чир творець літературної студії «Бистрінь», слово якої тече у віки, бо і тут він вклав свою душу. У своїх вихованців, як тримають свічку пам'яті про нього запаленою.
Нестор Чир - культурно-громадський діяч. Депутат обласної ради чотирьох скликань. Він народний посол.
Він посол у вічність. Своїм словом, поезією, світлою аурою, дарованою людям, нащадкам.
Пам'ятаймо!
                                                                               Василь Бабій, член НСПУ

Категорія: Події | Переглядів: 687 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0