Головна » Події » ЧОРНОБИЛЬ - ЦЕ НАБАТ І БІЛЬ
13:48
ЧОРНОБИЛЬ - ЦЕ НАБАТ І БІЛЬ
фото ЧОРНОБИЛЬ - ЦЕ НАБАТ І БІЛЬ

«Трагедія Чорнобиля – біль нашого народу» - під такою назвою у читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка-реквієм, приурочена річниці від дня найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя – аварії на Чорнобильській АЕС.
Чорнобиль… Ось уже 32 роки це болюче слово ранить українські душі, нагадуючи тим самим про страшну трагедію, яка спіткала Україну – техногенно-екологічна катастрофа, спричинена вибухом і подальшим руйнуванням четвертого енергоблоку Чорнобильської атомної електростанції 26 квітня 1986 року.
Катастрофа вважається найбільшою за всю історію ядерної енергетики до вибуху на АЕС «Фукусіма-1», як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічним збитком. Вона нанесла непоправної шкоди довкіллю та здоров’ю нації. Якби не подвиг простих людей, які ризикуючи власним життям і здоров’ям, врятували нас від подальшого поширення радіації, то важко навіть спрогнозувати повні масштаби трагедії не лише для України, а й усього світу. 
Низький уклін всім, хто боровся зі страшною бідою. Священна пам'ять про подвиг героїв-чорнобильців не згасне у віках і збережеться в серцях народу.
Читаймо, пам'ятаймо про них, про ті жахливі часи і наслідки, про ту ціну, яку довелося заплатити за день сьогоднішній. 
То ж запрошуємо всіх до перегляду виставки, приуроченої Чорнобильській трагедії.
 

Категорія: Події | Переглядів: 559 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/6