Головна » Події » НА ЧОРНОБИЛЬ ЖУРАВЛІ ЛЕТІЛИ
16:49
НА ЧОРНОБИЛЬ ЖУРАВЛІ ЛЕТІЛИ
фото НА ЧОРНОБИЛЬ ЖУРАВЛІ ЛЕТІЛИ

26 квітня 1986 року. Чорною та гіркою увійшла ця дата в історію людства. На благодатній землі українського Полісся, майже в центрі Європи, сталася аварія, яку обґрунтовано вважають найбільшою в світі техногенною і екологічною катастрофою. 
Представники районної влади, органів місцевого самоврядування, громадськості та учасники ліквідації наслідків Чорнобильської аварії зібралися у культурно-мистецькому центрі «Скарбниця»  на вечір-реквієм «На Чорнобиль журавлі летіли».
Ведучі заходу проникливо вели стежками  тяжких споминів  Чорнобиля, зі щемом в душі в поетичній формі розповідали про незагоєні рани на тілі України. Саме цей лейтмотив прозвучав і в пісні «Чорнобильська біда» у виконанні Тетяни Суш-Вагіль. 
Присутні вшанували пам'ять загиблих та померлих учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС, постраждалих внаслідок цієї катастрофи громадян.  «Ось вже 32 рік тому страшна Чорнобильська біда розчинилася у повітрі. Вона розчинилася у людях. Ця трагедія увійшла у всі хроніки людства, як незагоєна рана на тілі і душі України, її двадцяти областей, на тлі цілого світу». 
На завершення заходу Василь Поштарюк, заступник голови райдержадміністрації та Ігор Семків, заступник  голови районної ради вручили грошові допомоги жителям району, які брали участь у ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. 
Також присутні мали змогу переглянути книжково-ілюстративну виставку «Трагедія Чорнобиля – біль нашого народу», яку було влаштовано в рамках заходу.
 

Всі зображення до публікації НА ЧОРНОБИЛЬ ЖУРАВЛІ ЛЕТІЛИ
Категорія: Події | Переглядів: 676 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5