Головна » Події » ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
14:16
ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
фото ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ

В сучасних умовах пріоритетним у соціальній політиці є створення механізмів підтримки сімей з дітьми. Діти повинні рости в рідній сім’ї, з мамою і татом. Адже родина є тим природним середовищем, де відбувається розвиток особистості дитини. Та буває так, що життя дітей в сім’ї стає нестерпним, сповненим байдужості батьків, а деколи й насилля. Причин, які призводять до складних життєвих обставин і унеможливлюють проживання дитини у родині, – безліч. Тоді постає питання вилучення дитини з біологічної сім’ї.
Саме з метою забезпечення прав дитини, яка через складні життєві обставини тимчасово не може проживати разом з батьками, надання їй та її рідним послуг, спрямованих на повернення в родину, створюються сім’ї патронатних вихователів. Дитина потрапляє не у притулок, де таких знедолених багато, а в родину, переживає менший стрес, її легше реабілітувати. Це тимчасово – на три місяці. Поки дитина виховується в нормальних умовах, соціальні працівники працюють з її рідною родиною. Коли сім’я вийшла з проблемної ситуації, тоді дитина повертається у родину.
- Патронат над дитиною - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин, - зазначила директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Святослава Пташник. 
- Сім’я патронатного вихователя - це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.
Володимир Стасів, начальник відділу Богородчанського бюро правової допомоги розкрив основні аспекти діяльності патронатних сімей,  визначення поняття патронатного вихователя, основні завдання та права патронатних вихователів та категорії дітей, які можуть бути влаштовані під патронат.
Тетяна Полюхович, волонтер громадської організації «Молода просвіта Прикарпаття», молодіжний працівник від Департаменту молодіжної політики і спорту зазначила,  що патронатні вихователі, соціальні працівники і біологічні батьки та родичі повинні бути об’єднанні спільною метою – створення найкращих умов для зростання дитини та подолання складних життєвих обставин, що можуть спричинити остаточне розлучення дитини з батьками та позбавлення останніх батьківських прав.
Марія Пороговська, бібліотекар читального залу центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа ознайомила з виданнями, які представлені на книжковій виставці «Молодь – надія української держави».
Модерувала захід Тетяна Демчук, провідний фахівець з профорієнтації Богородчанської районної філії Івано-Франківського ОЦЗ
По завершенню заходу всі учасники отримали інформаційні буклети та матеріали.

 

Всі зображення до публікації ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
Категорія: Події | Переглядів: 607 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2