Головна » Події » КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ОСНОВНИЙ ГАРАНТ НАШОЇ ДЕРЖАВНОСТІ
16:20
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ОСНОВНИЙ ГАРАНТ НАШОЇ ДЕРЖАВНОСТІ
фото КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ОСНОВНИЙ ГАРАНТ НАШОЇ ДЕРЖАВНОСТІ

28 червня – День Конституції України, свято національного єднання й загальної відповідальності за сьогодення і майбутнє нашої Батьківщини. Саме в цей день 1996 року Верховна Рада України прийняла нову Конституцію України – першу Конституцію незалежної української держави, яка стала важливим етапом в українському державотворенні та законотворчості, у розвитку українського суспільства.
Конституція - це дуже важливий документ державного значення; положення, викладені там, регламентують основні правила суспільних відносин у межах держави, роботу всіх органів влади й суспільних організацій, визначають трудове право.
27 червня з нагоди 22-ої річниці  Конституції України в районному Палаці культури відбулася урочиста академія.
У святковому концерті взяли участь народний  аматорський  хор «Карпатські джерела»  районного Палацу культури, солісти Христина Михащук, Христина Зейналян, Інна Борух, Софія Кривцун та Ігор Івасів. Видовищним і емоційним також був виступ учасників народного театру танцю «Фієста» районного Палацу культури.
Квіти до пам’ятника Тарасу Шевченку поклали переможець чотирьох Всеукраїнських учнівських олімпіад з хімії, української мови та літератури, біології, фізики Максим Максьом, учень Богородчанської школи № 1, та голова учнівської ради Богородчанської школи № 2 Каміла Пучко.
В рамках заходу влаштовано книжкову виставку «На шляхах державотворення», на якій представлені книги, які розповідають  про  становлення української державності, про Пилипа Орлика та його Конституцію, про українську націю як відкриту політичну спільноту, про історію створення, прийняття та основні засади Основного Закону нашої держави.
 

Категорія: Події | Переглядів: 524 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0