Головна » Події » ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
20:18
ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
фото ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ

Щороку наші співвітчизники, які невдоволені рівнем заробітної плати в Україні, їдуть за кордон у пошуках більш гідних умов життя. Тисячі з них потрапляють у ситуації, пов'язані з торгівлею людьми. Мігранти, які повертаються додому, змальовують своє життя та працю за кордоном у «рожевому світлі», часто не бажають розповідати про негативні сторони міграції чи справжній характер їхньої роботи за кордоном.
Задля надання інформації про ризики нелегального працевлаштування за кордоном та запобігання торгівлі людьми 30 липня в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа відбулася зустріч за круглим столом «Підвищення рівня обізнаності громадян щодо безпечної міграції та працевлаштуваня», зорганізована центром зайнятості  із залученням соціальних партнерів. У заході взяли участь Вікторія Бігун, заступник директора Бюро безоплатної правової допомоги, Святослава Пташник, директор РЦ СССДМ, Вікторія Пиндус, головний спеціаліст управління соціального захисту населення. Модератором зустрічі була Тетяна Демчук, провідний фахівець з профорієнтації Богородчанського районного центру зайнятості.  
Інформація була спрямована на підвищення обізнаності людей про приховані й наявні загрози трудової експлуатації та засоби їх уникнення, щоб у пошуках «кращої долі» громадяни могли ухвалювати безпечні рішення щодо свого майбутнього. У сучасному світі торгівля людьми – одна з найбільших масових порушень прав і свобод людини. Потрібно перевіряти законність діяльності посередників та роботодавця, уважно читати трудову угоду та обов’язково залишати детальну інформацію родичам та знайомим.
У ході розмови присутні висловлювали свої міркування щодо мотивів виїзду на роботу за кордон, ділилися цікавими історіями, а також переглянули слайд-презентацію «Підвищення рівня обізнаності громадян щодо безпечної міграції та працевлаштуваня».
Наприкінці учасники заходу отримали інформаційні пам’ятки «Знай. Розумій. Дій», «Як не стати жертвою торгівлі людьми», Ні - торгівлі людьми!», «Робота у країнах Європейського Союзу».
 

Всі зображення до публікації ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
Категорія: Події | Переглядів: 699 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2