Головна » Події » ХАЙ ХРАНИТЬ ТЕБЕ БОГ, УКРАЇНО, ЩЕ НА ТИСЯЧІ ЗОРЯНИХ ЛІТ
15:11
ХАЙ ХРАНИТЬ ТЕБЕ БОГ, УКРАЇНО, ЩЕ НА ТИСЯЧІ ЗОРЯНИХ ЛІТ
фото ХАЙ ХРАНИТЬ ТЕБЕ БОГ, УКРАЇНО, ЩЕ НА ТИСЯЧІ ЗОРЯНИХ ЛІТ

Свято Незалежності України - день, шлях до якого був довгим і тернистим. На вівтар свободи покладено життя десятків, сотень тисяч борців. Сльозами і кров'ю скроплена наша земля, різними шляхами ворог намагався зламати гордий український дух. На жаль, і сьогодні наша радість незалежності не є повною, адже на Сході держави триває війна, чи не кожного дня гинуть українські воїни. Проте, долаючи труднощі під час становлення, борючись зараз, українці намагаються будувати країну, якою би гордилися діти, онуки, правнуки.
23 серпня, напередодні 27-ої річниці Незалежності України, у районному Палаці культури відбулися святкові урочистості під назвою "Хай хранить тебе Бог, Україно, ще на тисячі зоряних літ". У святковому заході взяли участь керівники району, представники органів місцевого самоврядування, виконавчої влади, громадських організацій, учасники війни на Сході, громадськість. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять усіх, хто поклав життя за волю і свободу Батьківщини. У знак великої шани і вдячності лягли квіти до підніжжя пам'ятника Борцям за волю України. Очільники району вручили відзнаки Президента України "За участь в антитерористичній операції» воїнам Тарасу Мосорюку та Ігорю Гришу. Грамотою облдержадміністрації нагороджено голову обласного відділення творчої спілки "Асоціація діячів естрадного мистецтва України", депутата районної ради Нестора Мартинця, відзнаками райдержадміністрації та районної ради "За заслуги перед Богородчанщиною" нагороджено вчителя хімії Богородчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів №1 Віталія Басанця та начальника відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації Галину Канюк. За мужність, самовідданість, зразкове виконання службового обов'язку, виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, та з нагоди Дня Незалежності подяки отримали капелани Віктор Буянов і Володимир Гринишин, учасники бойових дій Василь Гребенченко, Юрій Двібородчин, Володимир Дерев'янко, Юрій Комарчук, Олександр Креховський, Віктор Павлушинський, Василь Попович, Ігор Шаламай. Грамотами також нагороджені наші краяни, які своєю працею та гідним виконанням громадянського обов'язку прилучилися до розбудови нашої держави. Матеріальні допомоги одержали сім'ї загиблих у війні на Сході держави жителі району. Особливу подяку та пам'ятну медаль від ДУК "Правий сектор" за відданість Україні отримала депутат обласної ради Марія Рудик, яка всіляко підтримує наших бійців на Сході держави.
Щирі привітання, змістовні настанови та благословення прозвучали від священиків УГКЦ Івана Богослова о. Івана Мачкодери та о. Михайла Момота.
Святкового настрою присутнім у залі додали аматори сценічного мистецтва району: народний аматорський хор будинку культури села Підгір'я, хор реєстрового козацтва імені Виговського "Заграва", народний аматорський театр під керівництвом Галини Магас, народний аматорський квартет "Діброва", народний аматорський вокальний колектив "Бистриця", оркестр народної музики "Галицькі забави", кавер-гурт "Воля", тріо "Forte", виконавці Тетяна Суш-Вагіль, Христина Кривцун, Христина Зейналян, Богдан Богославець, Софія Михащук.
Опісля спільного виконання Гімну України з уст ведучих прозвучало: "Нехай мрія про краще майбутнє окриляє українців на нові звершення, на нові добрі починання, в ім'я соборної незалежної демократичної процвітаючої України...". В рамках заходу влаштовано книжково-ілюстративну виставку "Хай хранить тебе Бог, Україно, ще на тисячі зоряних літ".
   

Всі зображення до публікації ХАЙ ХРАНИТЬ ТЕБЕ БОГ, УКРАЇНО, ЩЕ НА ТИСЯЧІ ЗОРЯНИХ ЛІТ
Категорія: Події | Переглядів: 623 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5