Головна » Духовна криниця » ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ "ПЕРЕВАЛ"
08:34
ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ "ПЕРЕВАЛ"
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ

На  чергову презентацію Всеукраїнського літературно-художнього і громадсько-політичного журналу «Перевал» (число 1-2, 2018), яка відбулась  18 вересня у читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа, завітали головний редактор журналу, член НСПУ, поет, прозаїк Ярослав Ткачівський, член НСПУ, поет, журналіст редакції обласної газети «Галичина» Іван Гаврилович, письменник-краєзнавець Василь Бабій.
Відкрила презентацію Марія Сем'янів, провідний бібліотекар відділу обслуговування, яка представила гостей, акцентувала увагу на вартісності матеріалу, вміщеного в "Перевалі" і його корисності для бібліотекарів та користувачів.
Головний редактор журналу «Перевал» Ярослав Ткачівський  детально розповів про   черговий випуск часопису.
Тематику видання розкривають у своїх роздумах про нинішню російсько-українську війну очільник Івано-Франківської обласної організації НСПУ Євген Баран «Будинок, де розбиваються серця» та запропоновані ним редакції «Чорні рядки» Андрія Чайковського; головний редактор журналу Ярослав Ткачівський «Молитва за Україну, або «Зі словом у серці та крісом в руках…» та історик, професор ПНУ ім. В.Стефаника, академік Іван Монолатій у доробці матеріалів «Від Зриву – до Злуки…».
Про полум’я української революції йдеться у фрагментах з документально-художньої повісті «Дух і кров» лауреата Шевченківської премії Михайла Андрусяка з м.Коломиї «Великий міт боротьби, або Побіда Листопада» (розділ «Проза»). Тут же надруковано повість ще одного лауреата Шевченківської премії з м.Києва Григорія Штоня «Подорож», філософсько-літературні медитації академіка Володимира Качкана, прозаїка Василя Лесіва з Івано-Франківська та Дмитра Іванціва з м.Калуша.
З творчістю молодих прикарпатських літераторів Вероніки Калитяк (с-ще Ланчин), Ігоря Маковійчука (м.Косів) і Ольги Мацьків (с.Цінева) знайомить розділ «Дебют у «Перевалі».
Авторські  твори прочитали Іван Гаврилович та Василь Бабій.
З літературним ужинком гостей привітали Галина Канюк, начальник відділу культури, національностейта релігій райдержадміністрації, Руслана Битківська, авторка збірки есеїв «Усе у Твоїх долонях», Марія Краховська, директор ЦБС.
В рамках заходу було влаштовано  виставку «Знайомтесь: журнал «Перевал». 
Літературна зустріч пройшла в приємній, теплій, дружній атмосфері.
Присутні мали нагоду придбати нове видання "Перевалу". 

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЖУРНАЛУ "ПЕРЕВАЛ"
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 730 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/7