Головна » Події » ПРОЕКТ "ВІДОМІ ЛЮДИ"
10:19
ПРОЕКТ "ВІДОМІ ЛЮДИ"
фото ПРОЕКТ

Михайло Косило
Михайло Юрійович вже добре вріс в духовну ауру Івано-Франківська. Тут він живе з 1972 року, а отже, сорок п'ять років дихає міським повітрям, а цього більш аніж достатньо, щоб бути франківцем. І головне, багато зробити для його духовного розвою.
Його покликанням, фахом є історія. Історія, як живий предмет, що зв'язує минулі, нинішні і грядущі покоління.
Інша сторона історії, її дитя - це краєзнавство, яким Михайло Юрійович присвятив значну частину свого життя і своїх діянь.
Більше того, він очолює обласну організацію Національної спілки краєзнавців України. І тут в нього цілий реєстр заслуг, вчинків і багато дослідницької праці, його формування краєзнавчого архіпелагу нашого прикарпатського краю.
Його участь в краєзнавчих процесах більш ніж посутня. Головне, багато чого із названого руху фіксується на сторінках журналу «Краєзнавець Прикарпаття», редактором якого є Михайло Косило. Можна сказати, що це його проект, який отримав конкретне втілення.
Інша ідея М. Косила: заснування обласної краєзнавчої премії імені Володимира Полєка, якою відзначаються автори кращих краєзнавчих досліджень. І, нарешті основна його робота, це посада директора Івано-Франківського державного обласного центру туризму і краєзнавства учнівської молоді.
Краєзнавство, туризм, дослідницька, виховна, педагогічна, викладацька праця - в усьому цьому живе і працює Михайло Косило.
А ще бере участь у просуванні і встановленню пам'ятників в місті (таким є пам'ятник «Руській трійці»), пише і видає книжки. Він всюди, його багато. Це місія і заслуги перед нашим містом.
                                                        Василь Бабій

Категорія: Події | Переглядів: 569 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1