Головна » Події » ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
17:26
ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
фото ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ

16 жовтня,  напередодні Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, що був започаткований 18 жовтня 2007 року Європейським Парламентом як день консолідації діяльності з підвищення рівня обізнаності щодо феномену торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища та візуалізації проблеми на глобальному рівні, в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа відбулася зустріч за круглим столом  «Запобігання нелегальній трудовій міграції, торгівлі людьми, експлуатації дитячої праці». До заходу долучилися Богородчанська поліція, Богородчанський РЦССДДМ, Богородчанське бюро безоплатної правової допомоги, Богородчанська районна філія Івано-Франківського ОЦЗ.
Учасників проінформовано про порядок оформлення документів для працевлаштування за кордоном, подорожей та інших поїздок до країн ЄС, ознайомлено з характерними ознаками торгівлі людьми, право на захист постраждалого, контактами департаментів, управлінь, благодійних організацій, котрі надають консультації з питань протидії торгівлі людьми не тільки за кордоном, а й у межах своєї країни.
Важливою для присутніх виявилась інформація, щодо потенційних жертв насилля – дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування, адже відсутність життєвого досвіду та мудрого наставника поряд, сприяє злочинцям ошукати дитину, продати, піддати жорстокій експлуатації. Як пріоритет у протидії таких явищ обговорено можливості створення патронатних сімей, як одну з можливостей тимчасової зайнятості безробітного населення чи зайнятих осіб, які впродовж договору отримуватимуть платню та матеріальні виплати на утримання такої дитини, чи на волонтерських засадах стати наставником для дитини з інтернату та допомагати соціалізовуватися в суспільстві. Такі напрямки роботи сприяють уникненню можливої небезпеки для цієї групи ризику, внести особистий духовний вклад  задля шансу зреалізуватися таким дітям. 
Кожен з присутніх не залишився байдужим до проблеми протидії насильству над людиною.«.....від негативних явищ, жорстокості, несправедливості не застрахований ніхто, кожен з нас, завтра може опинитися в подібній ситуації. Про те, що почули сьогодні, поділіться зі своїми дітьми, родичами, знайомими, аби кожен завчасно, в разі потреби зміг допомогти собі чи іншому, впевнено протидіяти жорстокості та насиллю….», - підсумували організатори заходу.

Всі зображення до публікації ЗУСТРІЧ ЗА КРУГЛИМ СТОЛОМ
Категорія: Події | Переглядів: 524 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3