Головна » Духовна криниця » ПРЕЗЕНТАЦІЯ-ЗУСТРІЧ
18:24
ПРЕЗЕНТАЦІЯ-ЗУСТРІЧ
фото ПРЕЗЕНТАЦІЯ-ЗУСТРІЧ

30 жовтня в читальному залі центральної районної бібліотеки відбулася презентація нового детективного роману Бориса Крамера   "Пернач полковника Вухналя".
Борис Крамер – це творчий  псевдонім письменника, журналіста Василя Добрянського, єдиного автора на Прикарпатті, який працює в детективному жанрі.
«Пернач полковника Вухналя» - друга книжка Бориса Крамера, яка захоплює від самого початку, детектив цікавий, пізнавальний. Автор зберігає інтригу до останньої сторінки", – зазначила провідний бібліотекар відділу обслуговування Марія Сем’янів, ведуча заходу.
Герої нового твору пов’язані з тими, що були у попередній книзі письменника. 
Автор розповів, що прізвище Добрянський до детективів, де розслідування, кров і вбивства, не пасує. Виникла необхідність взяти псевдонім.  Крамер - це прізвище Ремарка, але навпаки, а також  розповів про деякі перипетії роману "Пернач полковника Вухналя", анонсував новий твір «Пастка на полоза», який ось-ось з’явиться друком. 
Наразі багато дискусій, що таке детектив, яку літературу можна віднести до цього жанру. На думку автора, в детективі мають бути і психологічні аспекти, поєднуватися різні жанри, щоб книга була цікавою і смачною.
«У будь-якому детективі  добро завжди має перемагати зло. Зло має бути покаране.  Якщо немає покарання для зла, то це недобре. Тоді література перетворюється на знищення суспільної культури. Людська свідомість настільки загадкова, що все, що уявне може бути реальним", - сказав письменник.
Своїми враженнями від прочитаних книг Бориса Крамера  поділилися зав.бібліотекою-філією с. Гута Марія Яремчук, мешканка селища, активна користувачка  бібліотеки Марія Павликівська. 
З  виходом нового роману автора привітали селищний голова Ростислав Заремба, колишня журналістка часопису "Слово народу" Віра Рожко, директор централізованої бібліотечної системи Марія Краховська. Музичне вітання було  від молодої талановитої співачки із села Хмелівка  Ксенії Олексій, яка виконала дві пісні "В чистім полі" та авторську "Дороги далекі".
До слова, роман «Пернач полковника Вухналя» відзначений Дипломом міжнародного конкурсу «Коронація слова», а ще здобув спеціальну відзнаку від Українського радіо - як гострий детективний роман. Тож невдовзі слухачі зможуть почути твір у виконанні українських акторів. А ще цікавою була б і екранізація роману, тож щиро бажали автору  міцного здоров’я, реалізації планів, здійснення творчих задумів.
Іван Франко колись писав: «Мета красного письменства – викликати в душі читача живі образи тих людей чи речей, котрі нам малює поет чи письменник, і ними будити ті самі чуття, які проймали душу його в хвилі, коли він творив ці образи».
Борису Крамеру це вдається… Чекаємо продовження…
 

Всі зображення до публікації ПРЕЗЕНТАЦІЯ-ЗУСТРІЧ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 872 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/6