Головна » Події » НАД БІЛИМ ЯНГОЛОМ СКОРБОТИ – НЕЗГАСНИЙ ДУХУ СМОЛОСКИП
16:30
НАД БІЛИМ ЯНГОЛОМ СКОРБОТИ – НЕЗГАСНИЙ ДУХУ СМОЛОСКИП
фото НАД БІЛИМ ЯНГОЛОМ СКОРБОТИ – НЕЗГАСНИЙ ДУХУ СМОЛОСКИП

Ти бачив, світе, пекло на землі —
Породження червоного терору,
Як Смерть сивíла в нашому селі,
Збираючи врожай Голодомору?!.
                                         О.Романишин
Голодомор — помста за свободу. Історики пояснюють: Сталін організував геноцид, щоб покарати українців за незалежність 1917-1921 років. 
24 листопада в Богородчанах біля пам’ятника Жертвам політичних репресій відбувся  мітинг-реквієм "Над білим янголом скорботи – незгасний духу смолоскип», приурочений Дню пам'яті жертв Голодомору в Україні.
Присутні  запалили свічки пам'яті, виклавши їх символічним хрестом. Схилили у зажурі голови, вшанувавши замучених голодом хвилиною мовчання. Ім присвятили і молитви до Бога... 
Священики УГКЦ  Івана Богослова о. Михайло Момот  та о. Іван Мачкодера відправили поминальну панахиду за невинно убієнними українцями.
З щемом на душі і сльозами на очах присутні слухали літературно-музичну композицію "Реквієм" про страшні роки голоду 1932-33-го, про жахливе пекло, про велику, страшну і голодну правду у майстерному виконанні керівника народного аматорського театру районного Палацу культури Галини Магас та його учасників Марії Сем'янів та Христини Цюпи.
До сумної дати – Дня пам’яті жертв Голодомору в Україні у читальній залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа влаштовано книжково-ілюстративну  виставку «Голодомо в Україні: сторінки історії». Книги   свідчать про ті страшні часи, муки і страждання, які довелось перенести нашому народу.
Ми повинні пам’ятати свою історію, молитись за душі убієнні голодом і просити Господа, щоб ті жахіття ніколи більше не повторились. 
Схилімо низько голови,  вшануймо пам'ять жертв Голодомору та політичних репресій щирою молитвою, хвилиною мовчання і запалюванням поминальних свічок.

Категорія: Події | Переглядів: 604 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4