Головна » Події » ЛІТЕРАТУРНИЙ БРАНЧ З ОЛЬГОЮ СЛОНЬОВСЬКОЮ ТА ВОЛОДИМИРОМ ШОВКОШИТНИМ
20:21
ЛІТЕРАТУРНИЙ БРАНЧ З ОЛЬГОЮ СЛОНЬОВСЬКОЮ ТА ВОЛОДИМИРОМ ШОВКОШИТНИМ
фото ЛІТЕРАТУРНИЙ БРАНЧ З ОЛЬГОЮ СЛОНЬОВСЬКОЮ ТА ВОЛОДИМИРОМ ШОВКОШИТНИМ

12 грудня в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа відбувся літературний бранч з Ольгою Слоньовською та Володимиром Шовкошитним.
Провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа Марія Сем’янів коротко познайомила присутніх з гостями заходу - цікавими та багатогранними сучасними українськими письменниками.
Володимир Шовкошитний –  автор близько двох десятків збірок поезії, романів, кіносценаріїв, доктор філософії, професор кафедри політології Міжнародної Кадрової Академії, лауреат премій імені Бойченка, імені Сковороди, імені Островського, імені П. Куліша, міжнародних премій імені Василя Стуса, Миколи Гоголя «Тріумф» тощо. Його історичні романи «Хресна путь», «Боривітри», трилогія «Кров - свята», збірка поезій «Запали свічку» були серед лідерів книжкових рейтингів, а роман «Глиняний кіт» номінувався на Шевченківську премію. Директор  видавництва «Український пріоритет», у якому друкуються твори відомих прикарпатських авторів та молоді поети і прозаїки. 
Володимир  Шовкошитний презентував власну творчість, розповів присутнім про головні цілі та завдання, які стоять перед видавництвом та представив низку книг сучасних українських авторів, які вийшли друком у видавництві «Український пріоритет» останнім часом, а  також  відповів на запитання. 
Ольга Слоньовська - кандидат педагогічних наук, доцент, професор кафедри української літератури Інституту філології Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника», авторка понад 50 книг, з яких - 7 поетичних. Член НСПУ з 1989 року. Лауреат таких літературних премій: міської - імені Івана Франка (2003 р., «Сонета для коханого»); обласної - імені Марійки Підгірянки (2007 р. за серію підручників для середньої школи); імені Бориса Нечерди (2007 р, «Джоконда»), Всеукраїнського поетичного вернісажу «Троянди й виноград-2008"; обласної премії імені Василя Стефаника (2011 р, «Пектораль»). Нагороджена Першою премією в номінації «Романи» та Гран-прі Міжнародного літературного конкурсу «Коронація слова» (2012 р., прозовий роман «Дівчинка на кулі»), преміями ім. Пантелеймона Куліша, ім. Григорія Сковороди. Має державні нагороди: орден княгині Ольги ІІІ ступеня (2005 р.), медаль «За заслуги» ІІІ ступеня (2010 р.). У 2017 році була номінантом на Національну премію України імені Тараса Шевченка.
Презентуючи свою нову книгу «Загублені в часі» Ольга Слоньовська наголосила, що з повагою і любов'ю присвячує цей твір Романії Василівні Найді-Матюшині - хірургові від Бога та відзначила, що цей роман - перший з чотирьох романів у своєрідному тетраедрі. У кожному з цих творів розповідь ведеться від першої особи (у «Загублених в часі» - від імені вчительки, в «Інстинкті саранчі» - журналіста, в «Знехтуваних Ноєм» - лікаря, а в «Медузі-Горгоні» - від імені письменниці, яка розкриває таємниці своєї літературної творчості).
Галерея образів роману «Загублені в часі» надзвичайно різноманітна й виразна, а часова протяжність твору - від кінця 90-х років ХХ ст. до наших днів. Дихання епохи відчувається на кожній сторінці. Твір щедро пропонує читачам вектори людських доль, які найчастіше залежать від одного-єдиного хибного особистісного вибору шляху. Кожен роман тетралогії може існувати як автономно, так і в неподільній цілісності.
Пісні виконувала Іванна Сем’янів, директор Будинку культури с. Глибоке.  В рамках заходу влаштовано книжково-ілюстративну виставку "Імена, які я відкрив для себе: Ольга Слоньовська, Володимир Шовкошитний".
Учасники заходу мали можливість придбати нові книги видавництва, отримати на згадку автографи Ольги Слоньовської та Володимира Шовкошитного та поспілкуватися особисто.
Для читачів  книгозбірні Володимир Шовкошитний подарував книги, які вийшли у видавництві «Український пріоритет».

Всі зображення до публікації ЛІТЕРАТУРНИЙ БРАНЧ З ОЛЬГОЮ СЛОНЬОВСЬКОЮ ТА ВОЛОДИМИРОМ ШОВКОШИТНИМ
Категорія: Події | Переглядів: 712 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5