Головна » Події » ОПРИШОК УКРАЇНСЬКОГО СЛОВА
11:11
ОПРИШОК УКРАЇНСЬКОГО СЛОВА
фото ОПРИШОК УКРАЇНСЬКОГО СЛОВА

В читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа розгорнуто ювілейну книжкову виставку, присвячену українському письменнику, краєзнавцю, громадському діячеві, педагогу, відомому краянину – Василю Івановичу Бабію.
Василь Бабій народився  12 січня 1949 року у селі Серафинці Городенківського району в родині хліборобів. В рідному селі закінчив середню школу та працював у колгоспі. Пройшов військову службу у м. Бердичеві Житомирської області, згодом працював актором Івано-Франківського обласного лялькового театру.
Навчався на історико-педагогічному факультеті Івано-Франківського педагогічного інституту ім. В. Стефаника, викладав історію у Меньківській школі І-II ст. на Житомирщині, Росільнянській середній школі на Івано-Франківщині, працював учителем та директором Хмелівської ЗОШ І-ІІ ст.
У літературі Василь Бабій працює в різних жанрах, зокрема, новелістики, гумору і сатири, драматургії, публіцистики, есеїстики. У творчому доробку письменника понад 150 книжок і брошур, написаних у жанрі роману, повісті, новели, історичного оповідання. Він автор есеїв на літературно-краєзнавчу тематику, з історії футболу. Автор понад десяти книжок гумору, декількох дисків. Видав кілька альманахів («Золота Бистриця», «Словоцвіт», «Богородчанський ціп», «Хмелліт»). Василь Бабій є лауреатом обласних і районних премій: ім. О. Гірника, ім. В. Стефаника, І. Вагилевича, М. Підгірянки, М. Яцківа, Леся Мартовича, І. Франка, А.Могильницького. Член Національної спілки письменників України, член Національної спілки краєзнавців України.
Колектив центральної районної  бібліотеки ім. М.Яцківа щиро вітає Василя Івановича з ювілеєм та бажає міцного здоров’я, добра, миру, плідної праці, меценатів, здійснення всіх творчих задумів.
А всіх охочих детальніше дізнатись про життєвий і творчий шлях відомого краянина, ми запрошуємо в читальний зал бібліотеки на перегляд ювілейної книжкової виставки «Опришок українського слова».

Категорія: Події | Переглядів: 503 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3