Головна » Духовна криниця » ЛІТЕРАТУРНА ЗУСТРІЧ З ОКСАНОЮ КУЗІВ
19:49
ЛІТЕРАТУРНА ЗУСТРІЧ З ОКСАНОЮ КУЗІВ
фото ЛІТЕРАТУРНА ЗУСТРІЧ З ОКСАНОЮ КУЗІВ

5 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа відбулася літературна зустріч з Оксаною Кузів та презентація книг «Собача любов» та «Задивлена в небо».
Усе мине, все колись мине...
І дні життя збіжать, як дикі коні.
Ще поки маєш час - даруй Любов,
Вона - найбільша заповідь в Законі!
Ці рядки належать  знаній  прикарпатській письменниці, талановитій поетесі, берегині українського слова і родинного затишку Оксані Кузів. Її перша книга «Адамцьо», що побачила світ у 2014 році і  витримала шість перевидань, була визнана  «Книгою року у молоді Прикарпаття», а за версією «Вся Україна читає дітям» увійшла до  80-ти найкращих українських художніх книг останнього десятиліття. А 2016 року Вигодський народний театр за інсценізацію «Адамця» на Всеукраїнському фестивалі театру в Очакові здобув Гран-Прі.
Наступні видання: поетична збірка «В закапелках душі»(2015), книга прози «Назови мене своєю»(2016), роман «ЩеМить»(2017).
«І ось сьогодні письменниця прийшла до читача з новими своїми виданнями - це роман «Собача любов»(2018) і поетична збірка «Задивлена в небо»(2018), - зазначила Марія Семянів, провідний бібліотекар відділу обслуговування, представляючи гостю літературно-мистецької світлиці «Духовна криниця». 
«Собача любов» - твір написаний на реальних подіях, сюжетні лінії до яких письменниця знаходила, спілкуючись з різними людьми. Роман про любов, яка буває солодка, від якої «полетиш - Бога з-за хмар уздриш», а буває понесе ця любов у глибоку прірву.
Вірші, які увійшли у збірку «Задивлена в небо», написані поетесою про звичайне життя кожного з нас - з повсякденними проблемами, переживаннями, тривогами. Це переважно духовно-філософська поезія, пейзажна лірика. Поезії легкі і прості, читаючи їх, поринаєш у світ прекрасного українського слова.
Сама авторка говорить про себе: «Я не приписую собі якогось особливого дару чи таланту, а завжди всім кажу, що насправді не пишу, лише записую те, що надиктовує мені Незримий Лектор, котрий і править усім цим балом під йменням «Поезія». п. Оксана вважає, що сенс життя – ліпити людину. Вона розгортає Біблію, коли не вдається нічого написати, і навіть невеликі вірші звідти надихають далі творити.
Присутні, затамувавши подих, слухали уривки із презентованого роману "Собача любов", поезію із збірки "Задивлена в небо", які  трепетно зачитувала сама авторка, обдарувавши всіх присутніх своїм величним, поетичним словом, яке   знаходило відгук у серці кожного, хто завітав до читального залу бібліотеки.
Хорошого настрою додали пісні у виконанні Надії Сапіжак. 
Директор Богородчанської ЦБС Марія Краховська, провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа Марія Сем'янів, мешканки містечка Богдана Стасів та Ольга Корній-Чоп’як від щирого серця подякували письменниці Оксані Кузів за її творчість, яка до глибини душі проймає кожного читача, за справжність і правду життя, за приємні миті спілкування та побажали міцного здоров’я, творчої наснаги та натхнення до написання нових неперевершених творів.  
На згадку про зустріч письменниця подарувала бібліотеці презентовані книги, а всі охочі також змогли придбати книжки з автографом письменниці.
В рамках заходу було виготовлено  пам’ятку користувачу «Улюблена авторка читачів – Оксана Кузів», а також присутні мали можливість переглянути мультимедійну презентацію "Оксана Кузів...Вона зробила сама себе" від Мар’яни Краховської. 
Презентацію-зустріч  з Оксаною Кузів можна переглянути на сторінці Богородчанська районна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook.                             
                    
 

Всі зображення до публікації ЛІТЕРАТУРНА ЗУСТРІЧ З ОКСАНОЮ КУЗІВ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 830 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/7