Головна » Події » ЇХ ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ, ЩО НЕ ВМРЕ З ВІКАМИ!
18:57
ЇХ ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ, ЩО НЕ ВМРЕ З ВІКАМИ!
фото ЇХ ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ, ЩО НЕ ВМРЕ З ВІКАМИ!

Лютневе небо плакало дощем…
Збирало над землею чорні хмари…
А серце огортав болючий щем…
А по землі рясніли барикади.
А по землі…потоки…крові…
Небесна Сотня – 
Ймення в них віднині…
Вони у кожнім серці разом з нами,
Їх вічна пам'ять, що не вмре з віками!
                                        Марія Гоголь
На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби із злом, заплативши за перемогу надвисоку ціну – власне життя. Їх вшановує Україна. Їхній приклад має зупинити й тих, хто нині розпалює вже нове, інше протистояння. Пройшло п’ять  років від трагічних подій на Майдані.
Цим подіям була приурочена година  пізнання історії «У нашій пам'яті вони залишились назавжди», яка пройшла 20 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа. У заході взяли участь і  вихованці драматичного гуртку «Театральне мистецтво» Богородчанського будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Марія Бітківська).
Провідний бібліотекар відділу обслуговування Марія Сем’янів та  бібліотекар-бібліограф Любов Цинюк ознайомили з виданнями книжково-ілюстративної виставки «Героїчна епопея Майдану», які висвітлюють драматичні і надзвичайно болючі події, жертовність та героїзм українського народу, відданість волонтерів та підтримку усього населення, зокрема: «Євромайдан. Лірична хроніка», «Євромайдан: хроніка відчуттів», Євромайдан: хроніка в новелах», «Горять свічки на серці України», «Небесна сотня», Базіва В.«Армагедон на Майдані», "Український Євромайдан. Прикарпатський вимір», Стражного О. «Менталітет Майдану» М. Матіос «Приватний щоденник. Майдан. Війна…», Рудневича М. «Я з Небесної Сотні» та іншими.
Присутні також переглянули документальний фільм «Усе палає» - про реальні події, які відбувалися на Майдані,  про початок Революції Гідності та її героїв.  
Своїми думками, роздумами про події того часу, враженнями від фільму ділились Тетяна Демчук, провідний спеціаліст  Центру зайнятості, Тетяна Полюхович, член громадської організації «Молода Просвіта Прикарпаття», Марія Бітківська, Любов Цинюк, Марія Сем’янів.
У списку небесних сотників - українці, вірмени, грузини, поляки, білоруси. Їх вік - від 17 до 73 років. Це були студенти, архітектори, юристи, будівельники, вчителі, підприємці, художники, програмісти. Безсмертні душі вбитих і закатованих відійшли у небеса, але вони вічно житимуть в народній пам'яті, бо «Герої не вмирають!». Тож, нехай світло запаленої свічки буде пам’яттю тим, хто навічно пішов у життя, – наголосили присутні.

Всі зображення до публікації ЇХ ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ, ЩО НЕ ВМРЕ З ВІКАМИ!
Категорія: Події | Переглядів: 480 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3