Головна » Події » МОВА - КОШТОВНИЙ СКАРБ НАРОДУ
14:50
МОВА - КОШТОВНИЙ СКАРБ НАРОДУ
фото МОВА - КОШТОВНИЙ СКАРБ НАРОДУ

Той, хто зневажливо ставиться до рідної мови, не може й сам викликати поваги до себе.    
                 Олесь Гончар              
У читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка «Мова – коштовний скарб народу», присвячена Міжнародному дню рідної мови, який  відзначаємо 21 лютого.
«Мова – це наша національна ознака, в мові – наша культура, сутність нашої свідомості», – казав Іван Огієнко. Вона накопичує традиції й досвід попередніх поколінь і дозволяє передати їх нащадкам. 
Скільки ж бо всього є в українських приповідках, приказках, народних піснях, байках і гуморесках… В них – душа мови, її дух, мораль, звичаї та традиції українців. 
Сьогодні ми з гордістю і пошаною говоримо про тих, хто у важкі часи піднімав свій голос на захист рідної мови. Це Олександр Олесь, Василь Симоненко, Василь Стус, Микола Зеров, Максим Рильський, Ліна Костенко… Попри всі заборони щодо української мови, вони залишили нам неоціненний скарб – безмежну мовну красу. Лише за саме прагнення розмовляти рідною мовою загарбницькі режими знищували українців. Ті ж підходи спостерігаємо й нині, адже не один учасник Революції Гідності постраждав через те, що розмовляв рідною, українською ...
Українська мова є невіддільною частиною гідного українства й промовистим виявом нашої належності до української землі, нашої національної ідеї поруч із гербом, гімном і прапором. Слова Ліни Костенко говорять самі за себе: „Нації вмирають не від інфаркту. Спочатку їм відбирає мову”.
Тож, запрошуємо всіх до перегляду книжкової виставки „ Мова - коштовний скарб народу”, щоб доторкнутись до неповторного світу рідної мови, відчути її красу і самобутність. 

Категорія: Події | Переглядів: 454 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3