Головна » Події » СЛАВЕТНИЙ СИН ВЕЛИКОГО НАРОДУ, ВЕЛИКИЙ СИН ВЕЛИКОЇ ЗЕМЛІ
20:56
СЛАВЕТНИЙ СИН ВЕЛИКОГО НАРОДУ, ВЕЛИКИЙ СИН ВЕЛИКОЇ ЗЕМЛІ
фото СЛАВЕТНИЙ СИН ВЕЛИКОГО НАРОДУ, ВЕЛИКИЙ СИН ВЕЛИКОЇ ЗЕМЛІ

7 березня у районному Палаці культури відбулося літературно-мистецьке свято "Славетний син великого народу, великий син великої землі", присвячене 205-річниці від дня народження великого українського поета Тараса Шевченка. 
«Українці, як народ, уже немислимі без духовного батька – Тараса Шевченка. В його думах – вся наша історія, наше буття і наші надії. Немає такої події в недавній та новітній час, якої б не торкнулося віще слово Кобзаря», - зазначили ведучі заходу.
Учасники свята з великим задоволенням і хвилюванням сприймали поетичні твори Тараса Шевченка, які майстерно виконували аматори районної сцени. Поезії, пісні, музику дарували глядачам хор «Карпатські джерела» (керівник Володимир Канюк), зразковий ансамбль «Підгірянка» (керівник Марія Пастух), вокальний ансамбль викладачів Богородчанської, Саджавської дитячих музичних шкіл, народний аматорський театр районного Палацу культури (керівник Галина Магас), солісти Тетяна Бариляк, Богдан Богославець.  
Лягли до підніжжя пам'ятника Кобзареві квіти, як  знак великої пошани до Світоча української літератури, який «піднісся до вершин мудрості, на верхогір'я людського духу». Він - живий, бо живе його слово, бо через століття він навчає нас правди святої, животворящої. 
Поезія Кобзаря для нас -- як душа України, правдива і щира, його творчість вічно житиме у нашій культурі, помислах кожного, чий дух здатен розвиватися, творити красу і добро...
Шевченко високо підняв своє поетичне світло з надією і вірою в те, що його стане видно по всій Україні і кожен зрозуміє, куди йому далі йти.
В рамках заходу була розгорнута виставка портретів Шевченка та книжково-ілюстративна виставка "Єднаймо душі словом Кобзаря".
 

Всі зображення до публікації СЛАВЕТНИЙ СИН ВЕЛИКОГО НАРОДУ, ВЕЛИКИЙ СИН ВЕЛИКОЇ ЗЕМЛІ
Категорія: Події | Переглядів: 503 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3