Головна » Події » ДУХОВНИЙ ОЛІМП УКРАЇНИ
19:48
ДУХОВНИЙ ОЛІМП УКРАЇНИ
фото ДУХОВНИЙ ОЛІМП УКРАЇНИ

Легендарна поетеса, прозаїк і громадська діячка, живий класик української літератури Ліна Костенко народилася 19 березня 1930 року на Київщині. Навчалася в педагогічному інституті, з відзнакою закінчила Літературний інститут імені Горького в Москві. Її першими поетичними збірками були „Проміння землі”, „Вітрила”, „Мандрівки серця”. Потім було вимушене 16-річне „мовчання”, і тільки у 1977 році з’явилася збірка „Над берегами вічної ріки”. Згодом побачив світ історичний роман „Маруся Чурай”, який був відзначений Шевченківською премією. Серед інших поетичних видань Ліни Костенко – збірки „Неповторність”, „Сад нетанучих скульптур” „Вибране”, історичний роман „Берестечко”, «Річка Геракліта»,  роман «Записки українського самашедшого». Та біографія поета – в його поезії. 
Поетеса зачаровує читачів щирістю своєї душі, філософським осмисленням життя, глибиною думки, полум’яною громадянською позицією, болісним відчуттям правди і несправедливості. І водночас вірші Ліни Костенко – це дивосвіт любові, що дарує нам ніжність і вірність людської душі. Це поезія, яка завжди нагадує, що світом рухає тільки любов. І найвище призначення любові, кохання – дарунок світові нового життя.
Запрошуємо в читальний зал центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа для ближчого знайомства з творчим надбанням поетеси. 
 

Категорія: Події | Переглядів: 507 | Додав: admin | Рейтинг: 0.0/0