Головна » Події » ВЕЛИКОДНЯ КНИЖКОВА ВИСТАВКА
15:37
ВЕЛИКОДНЯ КНИЖКОВА ВИСТАВКА
фото ВЕЛИКОДНЯ КНИЖКОВА ВИСТАВКА

Довгоочікуваний день Воскресіння Христового є для нас невичерпним джерелом життя і радості. Ця радість переповнює небо, землю, глибинні стихії, а також наші серця.
Найсвітліше, найбільш шановане в народі свято. По всіх усюдах розносився церковний благовіст (при цьому вважалося, що чим гучніше дзвонити, тим багатший буде врожай).
Щодо назви свята існує таке пояснення: у день, коли воскрес Божий Син, сонце з радості не заходило, звідси й наймення «Великдень».
Найурочистіший момент Всеношної служби настає опівночі, коли священик сповіщає, що Христос воскрес, а всі присутні з трепетом відповідають: «Воїстину воскрес!». Після закінчення служби святкова процесія тричі обходить навколо церкви, потім починають освячувати обрядові пасхальні страви – паски, крашанки, ковбаси, сало тощо – христосуватись одне з одним.
Український народ, споконвіку шанобливо з безмірною любов'ю готується до приходу весни, наповнюючи час Великого Посту та Пасхальний період особливою турботою про оновлення власної душі, а також окрасу родинної оселі, предметів побуту, святкового столу, різноманітних атрибутів, що супроводять і підкреслюють значущість Великодня.
З нагоди свята Христового Воскресіння у  читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа  діє книжкова виставка «Благословення сходить із небес: Христос Воскрес!». Матеріали, представлені на виставці, знайомлять користувачів із традиціями святкування Великодня, розповідають про походження одного із важливих символів цього свята в Україні  писанку.
Щиро вітаємо усіх користувачів бібліотеки зі святом Христового Воскресіння і запрошуємо  до перегляду виставки. Нехай велич Великодніх свят наповнить життя щастям і радістю, вірою в Боже благословення, успіхами в усіх задумах і справах. Здоров’я, миру, добра, любові.
Христос Воскрес! Воістину Воскрес!
 

Категорія: Події | Переглядів: 547 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4