Головна » Події » ШКОЛА МЕНЕДЖЕРА
19:03
ШКОЛА МЕНЕДЖЕРА
фото ШКОЛА МЕНЕДЖЕРА

26 червня на базі Івано-Франківської ОУНБ ім. І.Франка відбулася школа менеджера на тему «Сучасна бібліотека як осередок гуманізації суспільства», в якій взяла участь завідувач науково-методичного відділу Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Тетяна Богуш.
В роботі школи менеджера від Богородчанської централізованої бібліотечної системи взяла участь Марія Краховська, директор ЦБС.                   
З привітальним словом до учасників заходу звернувся начальник управління культури, національностей та релігій Івано-Франківської ОДА Володимир Федорак.
Головною темою для обговорення було визначено позиціонування сучасних бібліотек в реаліях сьогодення як центрів не тільки читання, але й духовного, інтелектуального, творчого розвитку місцевої громади, їхні можливості для соціальної допомоги незахищеним верствам населення, організації змістовного дозвілля молоді. Цього особливо вимагають процеси децентралізації в Україні.
Про це говорив у своєму виступі «Заклади культури в об'єднаних територіальних громадах» регіональний консультант з юридичних питань проекту «Пульс» Асоціації міст України Андрій Деркач.
«Кадри публічних бібліотек в умовах децентралізації» - такою була тема доповіді завідувача науково-методичного відділу Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Тетяни Богуш.
Досвідом бібліотек Калуської ЦБС в організації соціально-культурної та екологічно-просвітницької роботи серед місцевого населення, проведення національно-патріотичних акцій поділилася директор центральної районної бібліотеки Світлана  Сокульська.
У виступі директора Коломийської ЦБС Наталії Тарновецької «Публічні бібліотеки: майбутнє диктує громада» були представлені напрацювання бібліотечних працівників району з питань популяризації краєзнавчих і етнографічних знань, туристичної привабливості регіону.
Про діяльність і перші успіхи бібліотек Печеніжинської об'єднаної територіальної громади розповіла в. о. начальника відділу культури і туризму,  завідувач публічної бібліотеки імені В. Грабовецького цієї ОТГ Світлана  Якубенко; про залучення активної молоді до життя бібліотечної громади - директор центральної районної бібліотеки Марія Підлеснюк та методист Надія Виклюк.
Усі учасники школи менеджера підтвердили необхідність збереження бібліотек як освітніх, інформаційних та соціокультурних осередків в умовах адміністративної реформи в Україні.

Категорія: Події | Переглядів: 475 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1