Головна » Події » ОСНОВНИЙ ЗАКОН ДЕРЖАВИ
14:45
ОСНОВНИЙ ЗАКОН ДЕРЖАВИ
фото ОСНОВНИЙ ЗАКОН ДЕРЖАВИ

28 червня – особлива дата в житті України. У цей день 1996 року Верховною Радою було прийнято Конституцію України. Цей закон закріпив правові основи суверенітету і територіальної цілісності України. Конституція стоїть на захисті прав і свобод особистості і громадянина, є гарантом стабільності та благополуччя в суспільстві. Конституція – основний закон України, основне ядро всієї правової системи, запорука миру і злагоди в країні, непорушний фундамент нашого демократичного розвитку.
Одна з найпрогресивніших у світі, історія створення якої сягає Козацької доби, Конституція України є предметом гордості українців та міцним фундаментом розбудови взаємовідносин в політичному, економічному, соціально-культурному житті народу. Вистраждавши, виборовши собі волю, Україна має тепер свою державну мову, свої державні символи: Герб, Прапор, Гімн, які уособлюють її історію, її сутність.   Сьогодні під синьо-жовтим прапором, під охороною золотого тризубого Герба знову ведеться боротьба за цілісність і єдність українських земель на сході нашої держави,  бореться, живе й розвивається нова Україна, яку ми з вами любимо, будуємо, у якій будуть жити наші діти й онуки.
З нагоди 23-річниці Конституції України у читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка «Конституція – закон моєї України, основний закон держави», яка знайомить користувачів з  історичними передумовами прийняття Основного Закону України, з книжковими виданнями про Пилипа Орлика та його Конституцію, а також документами, які прослідковуються довгий час шлях політичного самовизначення українського народу.
 

Категорія: Події | Переглядів: 443 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1