Головна » Духовна криниця » ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ІВАННОЮ ЛАВРИК
18:25
ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ІВАННОЮ ЛАВРИК
фото ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ІВАННОЮ ЛАВРИК

24 липня в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М. Яцківа відбулася зустріч-презентація з Іванною Лаврик. На захід  зібралися небайдужі до щирого поетичного слова.
Іванна Лаврик – залюблена у поезію із самого дитинства, вона авторка десятків віршів на інтимну та патріотичну тематику. Народилася у с. Тязів Тисменицького району, але близько 20 років проживає в селі Скобичівка. Поетеса взяла участь у восьми різноманітних проектах, завдяки яким її вірші друкувалися у різних збірках, виданнях, чимало на сторінках районного часопису «Слово народу», а наприкінці минулого року 129 віршів були укладені у  дебютну збірку «Повірити у мрію», яку авторка  презентувала.
Кожний рядок поезії І.Лаврик – про любов і переживання, радість і горе, відчай і щастя, де все переплітається в єдину течію життя. Бо пише авторка серцем, не скриваючись, оголюючи душу, щоб бути зрозумілою кожному. Вірші, представлені тут, подарують Вам чарівність, музику, сум, дотик до душі, струни якої ще довго будуть бриніти, - зазначила ведуча заходу, провідний бібліотекар відділу обслуговування Марія Сем’янів, представивши гостю літературно-мистецької світлиці «Духовна криниця». Вона розпитувала поетесу, як народжуються її поетичні твори, що надихає та стимулює до творчості. Авторка відверто ділилася своїми переживаннями, думками, історіями про наболіле. «Мені направду здається, що вірші хтось диктує. Більшість написано на одному диханні, часто на робочому місці й на різних клаптиках паперу, бо як втрачу думку, то потім не зловлю...», – зазначила авторка. Говорила п. Іванна  і про те, що особливе місце у її житті посідає вірш «А у нас, синочку, вже весна», присвячений загиблому воїну АТО Андрію Прощаку, який зворушливо прочитала лауреат  Всеукраїнських конкурсів та фестивалів Галина Магас.
Милозвучно лилася поезія п.Іванни у виконанні учасниць гуртка «Фольклористика» районного Будинку дитячої та юнацької творчості Христини Цюпи та Валентини Гоголь. Вірш «Лиш народитися мені дозволь»,  у якому порушується тема абортів,  прочитала Аліна Боднарук.
Привітали з дебютною збіркою поезій та дякували поетесі за творчість заступник директора по роботі з дітьми Надія Вінтоняк, керівник народного театру Галина Магас, Марія Сем’янів, Мар'яна Гутич,  зазначивши, що її вірші важливі і потрібні людям.  
Пісні дарували всім присутнім вихованці мистецької студії "Форте" (керівник Софія Михащук) -  Софія Михайлишин, Софія Бойчук, дует у складі Ані Рогів та Олечки Жирик.
Під час заходу панувала надзвичайно ніжна, тепла та емоційна атмосфера. 
Презентацію-зустріч  з Іванною  Лаврик можна переглянути на сторінці Богородчанська районна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook.                              
                                                                                                                 

Всі зображення до публікації ЗУСТРІЧ-ПРЕЗЕНТАЦІЯ З ІВАННОЮ ЛАВРИК
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 799 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5