Головна » Події » БІБЛІОПОЛЬ
11:55
БІБЛІОПОЛЬ
фото БІБЛІОПОЛЬ

    30 вересня — Всеукраїнський день бібліотек
         БІБЛІОПОЛЬ
" Бібліо" - книжка, а поль - місто. Складіть докупи і маєте: книжополь, або ж - місто книг. Це і є бібліотека. Є ж бо три фундаментальні речі: церква, школа, бібліотека. Три кити, на яких тримається свідомість і життєва наука людини.
Кожен з нас, пригадуючи своє дитинство, обов'язково згадує першу вчительку і першу бібліотекарку. Кожен - свою. Вони чимось подібні: вчитель і бібліотекар. їх об'єднує одне і те ж - книжка. І там і тут вони - домінанти духу. Особливого духу читання, без якого чи й не людина ви? Без них ви проста випадковість, що небагато значить в цьому світі химерного буття.
Слово "бібліотека" - жіночого роду і цим наче визначає жіночність бібліотечних колективів, прирікає жіночий рід опікуватися книжками. Бо і книжка цього ж роду! Повний матріархат. Саме тому в бібліотеках завжди чисто, приємно і затишно.
Нині згадаю одного чоловіка, який вже на небі: Дмитро Романюк. Був на посаді опікуна Богородчанської районної дитячої бібліотеки.
Бібліотекарем свого часу був і той, чиє ім'я носить Богородчанська районна бібліотека - письменник Михайло Яцків. Тож нічого дивного, що автор цих рядків також бібліотекар. Шкільний.
Отже, винятки, які, правда, не змінюють жіночої суті праці бібліотекарок.
Вітаючи сьогодні господинь книгозбірок району з їхнім професійним святом, водночас дякую їм і за їхню благодійність. За їхні кошти маємо пам'ятну дошку М. Яцківу. Їхня пайка і в пам'ятнику Антіну Могильницькому.
Гарних вам читачів (і побільше), багато нових книг, доброго настрою і радості від праці.
З вами Бог, Віра, Надія, Любов і мудрість - Софія. Нині і завжди!

   Василь БАБІЙ, бібліотекар, читач, заступник голови Івано-Франківської  обласної організації НСПУ                                                                                                                                                                                                                 

Категорія: Події | Переглядів: 425 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5