Головна » Духовна криниця » ГОДИНА УКРАЇНСЬКОГО ДЕТЕКТИВУ З БОРИСОМ КРАМЕРОМ
15:24
ГОДИНА УКРАЇНСЬКОГО ДЕТЕКТИВУ З БОРИСОМ КРАМЕРОМ
фото ГОДИНА УКРАЇНСЬКОГО ДЕТЕКТИВУ З БОРИСОМ КРАМЕРОМ

5 листопада в читальний залі центральної районної бібліотеки на цікаву розмову з Борисом Крамером (Василем Добрянським) про сучасний український детектив завітали працівники бібліотек району, учні шкіл, жителі містечка, користувачі бібліотеки. 
Скільки існує детектив, стільки й цікавить людину його феномен. Одні до детективу ставляться зневажливо, вважають його несерйозною літературою, “чтивом”, інші захоплено співають дифірамби. І правда: детектив – це окремий материк в літературі. Це – вміла й досконала гра, “гра в наукове дослідження”. Гра читача й автора, де автор перебуває у вигідній позиції, тому що він у цій грі веде. Ми, читачі, охоче приймаємо запропоновані правила і з задоволенням даємо себе втягнути в неймовірний вир напруги, інтриг і цікавості. Справжній детектив – це письменницький професіоналізм найвищого ґатунку. В цьому переконуєшся, коли читаєш книги Бориса Крамера, який увірвався в сучасну українську літературу із своїми детективними романами, які відразу стали популярними,  а цього року письменник отримав Гран-прі (першу премію) в номінації «Романи» на Міжнародному літературному конкурсі «Коронація слова-2019» за роман «Зламані сходи». За роман «Пастка на полоза»  письменник теж отримав на «Коронації слова – 2018» спеціальну відзнаку від Асоціації розвитку суддівського самоврядування України.
За псевдонімом Борис Крамер стоїть відомий на Прикарпатті письменник, журналіст, член Національної спілки письменників України, член Національної спілки журналістів України Василь Добрянський, - зазначила провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа Марія Сем’янів, представляючи гостя бібліотеки.
В ході розмови письменник презентував два останніх романи «Пастка на полоза» та «Зламані сходи», розповів як народжується детектив, звідки приходять ідеї для творчості, скільки часу потрібно для написання однієї книги. Поділився своїми творчими планами, відповів на запитання. В найближчий час читачів чекає зустріч із історико-пригодницьким романами. А ще ознайомив з історією появи детективного жанру, з 10 правилами детективу, які придумали учасники Детективного клубу (Англія) ще в ХХ ст. і  які потрібно знати кожному, хто пише чи хоче писати детективи.
Уривок із роману «Зламані сходи»  майстерно зачитала Галина Магас. Під час заходу  в залі звучав запис балади «Сходи до небес» англійського гурту «Лед Зеппелін», яка і стала поштовхом до написання твору.
Марія Краховська, директор ЦБС, Надія Павликівська, завідувачка бібліотекою-філією с. Іваниківка,  Марія Сем'янів, ведуча заходу щиро подякували Василю Добрянському за цікаву зустріч, за подаровані книги, побажали міцного здоров’я, добра, творчого натхнення, реалізації планів, здійснення всіх творчих задумів. 
Письменник подякував  за організацію заходу та подарував свої книги читачам  районної книгозбірні, а ще бібліотекам-філіям району свій перший детективний роман «Справа №... «Про страчений одяг».
Після завершення заходу всі бажаючі змогли придбати книжки з автографом письменника і зробити фотографію на пам’ять.

Всі зображення до публікації ГОДИНА УКРАЇНСЬКОГО ДЕТЕКТИВУ З БОРИСОМ КРАМЕРОМ
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 781 | Додав: admin | Теги: Борис Крамер(Василь Добрянський), сучасний український детектив | Рейтинг: 5.0/7