Головна » Події » ГОДИНА ЛІТЕРАТУРИ З ВАСИЛЕМ БАБІЄМ
20:08
ГОДИНА ЛІТЕРАТУРИ З ВАСИЛЕМ БАБІЄМ
фото ГОДИНА ЛІТЕРАТУРИ З ВАСИЛЕМ БАБІЄМ

15 січня в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа відбулася літературна година з Василем Бабієм. 
Під час заходу Василь Бабій розповів про себе, про свої перші літературні спроби, про роботу вчителя історії та директорування в школі с. Хмелівка Богородчанського району, поділився роздумами про літературу, бібліотеки, планами на майбутнє, а також зачитав кілька авторських гуморесок.
Народився відомий прикарпатський письменник і краєзнавець Василь Іванович Бабій 12 січня 1949 року у селі Серафинці Городенківського району в родині хліборобів. В рідному селі закінчив середню школу та працював у колгоспі.
Пройшов військову службу у м. Бердичеві Житомирської області, згодом працював актором Івано-Франківського обласного лялькового театру.
Навчався на історико-педагогічному факультеті Івано-Франківського педагогічного інституту ім. В. Стефаника, викладав історію у Меньківській школі І-II ст. на Житомирщині, Росільнянській середній школі на Івано-Франківщині, працював учителем та директором Хмелівської ЗОШ І-ІІ ст. Богородчанського району Івано-Франківської області.
У творчому доробку письменника понад 150 книжок і брошур, написаних у жанрі роману, повісті, новели, історичного оповідання. Він автор есеїв на літературно-краєзнавчу тематику, з історії футболу.
Автор понад десяти книжок гумору, декількох дисків. Видав кілька альманахів («Золота Бистриця», «Словоцвіт», «Богородчанський ціп», «Хмелліт»).
Лауреат обласних і районних премій: ім. О. Гірника, ім. В. Стефаника, І. Вагилевича, М. Підгірянки, М. Яцківа, Леся Мартовича, І. Франка.
Член Національної спілки письменників України. Член Національної спілки краєзнавців України. Марія Краховська, директор ЦБС подякувала Василю Бабію за цікаву розмову, побажавши міцного здоров’я, добра, творчого натхнення, здійснення всіх творчих планів та задумів.
В рамках заходу було влаштовано книжково-ілюстративну виставку творчості Василя Бабія «Опришок українського слова».

 

Категорія: Події | Переглядів: 525 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5