Головна » Події » І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО ВІЧНОГО НАРОДУ
20:05
І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО ВІЧНОГО НАРОДУ
фото І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО ВІЧНОГО НАРОДУ

22 січня вся українська громадськість святкує важливе державне свято – День Соборності України. Це свято має вже більш ніж сторічну історію. Щорічно в цей день відзначають важливу історичну подію, що відбулася в 1919 році – проголошення Акту злуки Української Народної Республіки і Західно-Української Народної Республіки. Адже ідея єдності і соборності батьківських земель – так само, як і ідеї незалежності, державного суверенітету, сильної централізованої влади, є запорукою існування та розвитку держави.
Тож з  нагоди Дня Соборності України  в районному Палаці культури відбулися святкові урочистості "І обнялися береги одного вічного народу". У заході взяли участь представники органів  влади, місцевого самоврядування, учні шкіл, громада містечка. 
Далекого січневого 1979 року наш земляк Олекса Гірник актом самоспалення на Чернечій горі біля пам’ятника світочу України Тарасу Шевченку висловив протест проти русифікації українського народу. В честь відзначення Дня Соборності України учасники заходу поклали квіти до підніжжя пам’ятника Тарасу Шевченку та пам’ятника Герою України Олексі Гірнику. Хвилиною мовчання вшанували пам'ять усіх героїв, що поклали своє життя на вівтар Соборності України.
Ведучі заходу нагадали присутнім факти з історії нашої держави. Розповіли про те, що саме відбувалось ціле сторіччя назад на теренах сучасної України.
Зі сцени звучало багато поезії та пісень, які славили волелюбність і красу українського народу. Добре відомих і юних аматорів поєднало святкове піднесення та спільна молитва-коляда. Чимало творчих номерів мали неповторний колорит нашого краю. У святковій програмі взяли участь: театр танцю «Майстерня почуттів», співучі таланти  Ярослав Крайник, Тетяна Бариляк, Анна В’ялова, Христина Зейналян-Андріїв, Софія Михащук-Купчак, сімейний дует Кривцунів, вокальні  та хорові колективи  містечка, сіл Глибоке, Саджава.
У  глядацькій залі була розгорнута книжково-ілюстративна  виставка «Україна єдина, навіки соборна», на якій представлена література, що висвітлює тернистий шлях України до Соборності.
Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість. У ньому ми чуємо слово «собор». Собор душі є у кожного із нас. Берегти його - означає слідкувати за своїми думками, діями, вчинками. Одним із головних завдань собору душі є знати і пам'ятати свою історію. Тож вивчаймо власну історію, цінуймо цілість землі рідної і українського народу!

Всі зображення до публікації І ОБНЯЛИСЯ БЕРЕГИ ОДНОГО ВІЧНОГО НАРОДУ
Категорія: Події | Переглядів: 466 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3