Головна » Події » КРУТИ - НАШ ПРАПОР ЛИЦАРСТВА І ДУХУ
14:15
КРУТИ - НАШ ПРАПОР ЛИЦАРСТВА І ДУХУ
фото КРУТИ - НАШ ПРАПОР ЛИЦАРСТВА І ДУХУ

На згарищах нашої історії, що не сторінка – то купа попелу або добіла випалена пляма, поволі, як на стертому пергаменті, починають проступати рядки, якими могли б пишатися найбільші народи Європи.
Бій під Крутами – це героїчна й водночас трагічна сторінка нашої історії. Тоді загинув цілий студентський  курінь, триста юнаків – цвіт української нації. Крути – це Голгофа українського студентства, української молоді, це наша незагойна рана.
29 січня у  Богородчанах    з нагоди відзначення 102-ї річниці бою під Крутами відбулося пам’ятне віче «Під Крутами відважні юнаки життя своє навіки віддали». У заході взяли участь працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, установ, учні шкіл, жителі містечка. 
Вшанування пам'яті героїв Крут відбулося на площі біля пам’ятника Тарасу Шевченку та розпочалося із хвилини мовчання, покладанням квітів до пам’ятника борцям за волю України. 
Панахиду за загиблими героями відслужили священики УГКЦ  Івана Богослова о. Іван Мачкодера та о. Михайло Момот. У своїх молитвах присутні вшанували пам’ять усіх героїв, які у різні часи загинули і зараз гинуть у боротьбі за волю та незалежність України.
Літературну композицію «Баладу про Крути» майстерно виконала лауреат Всеукраїнського конкурсу Галина Магас.
Під час заходу звучали патріотичні пісні у виконанні Володимира Канюка, Христини Зейналян-Андріїв, Діани Проць. 
В рамках заходу влаштовано книжково-ілюстративну виставку «Крути – прапор лицарства і духу».

Всі зображення до публікації КРУТИ - НАШ ПРАПОР ЛИЦАРСТВА І ДУХУ
Категорія: Події | Переглядів: 404 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5