Головна » Духовна криниця » І... МІЖ СЛОВАМИ БУЛА КАВА
20:27
І... МІЖ СЛОВАМИ БУЛА КАВА
фото І... МІЖ СЛОВАМИ БУЛА КАВА

Книги... Неоціненні ті багатства, які містяться на книжкових сторінках. Книга сьогодні – абсолютно необхідний атрибут життя, без котрого у людства немає ні історії, ні культури, ні уявлення про завтрашній день.
Її величності -  Книзі і людям-користувачам бібліотеки, які люблять читати був присвячений вечір-гурман «І…між словами була кава», який відбувся 12 лютого в читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа.
Кажуть, що книги – це людські душі, стиснуті щільною "шкірою" обкладинок, які тут же оживають, якщо взяти їх у руки... І не випадково у кожного з нас є своя найулюбленіша книга. У одного це старенька книжка дитинства, що розповідає про пригоди відважних героїв, у другого – бестселер-детектив, що обійшов планету, інші ж не можуть розлучитися зі збірником заповітних віршів. Є навіть таке поняття – настільна книга, яка вирізняється з усіх, що лежать на столі… Паперова книжка існує трохи більше як 500 років, може з часом людська цивілізація й винайде якийсь універсальний носій інформації, але у найближчі роки ніщо людині книжку не замінить,  - зазначила провідний бібліотекар відділу обслуговування центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа, модератор заходу Марія Сем’янів.
Не уявляють свого життя без книги  активні користувачі бібліотеки Ольга Корній-Чоп'як,  Віра Кочкодан, Марія Павликівська, Ірина Суслик.  Тож говорили  про значення книги у своєму житті, про читання, акцентуючи увагу на цікавих та улюблених книжках, ділилися роздумами, враженнями від прочитаних книг.
Естетичне задоволення, яке отримуєш від перегляду книг, перегортання сторінок, запах паперової книги ніколи не зможе бути витіснене електронним аналогом. Якщо вибирати між електронною книгою і книгою в традиційній формі, то вибираю паперову книгу, - зазначила активна користувачка бібліотеки Ірина Басараб.
Читаючи книжки, ми наповнюємо себе почерпнутими з них знаннями. Книга заставляє людину мислити, це джерело знань, це і засіб релаксації, інколи хочеться відпочити з книгою, - зазначила вчитель історії, кандидат історичних наук, лауреат літературної премії ім. А.Могильницького Віра Кочкодан.
Своіми роздумами про читання книг ділилися: авторка збірки духовних есеїв «У Твоїх долонях» Руслана Битківська, авторка поетичної збірки "Люби сьогодні" Любов Шебунчак, шкільний бібліотекар Ганна Криховська, жителька містечка Богдана Стасів, начальник відділу культури, національностей та релігій райдержадміністрації Галина Канюк.
Авторську поезію читали Любов Душа-Шебунчак, Оксана Вербовська.
Літературно-мистецьку композицію за поезією М.Гоголь «Я так давно…» майстерно виконала лауреат Всеукраїнських конкурсів читців Галина Магас.
Пісні дарувала всім присутнім молода співачка Надія Сапіжак. А ще Ірина Суслик запропонувала всім спільно заспівати чудову українську пісню "Якби я мала крила орлині". 
Танцювальну композицію «Школа» виконали учасники колективу «Росинка» Підгірського Будинку культури (керівник Марія Дутка).
Під час заходу  присутні отримали багато позитивних вражень. Щирі слова подяки і аплодисменти отримала гостя світлиці - найповажніша аматорка сценічного мистецтва Людмила Василівна Середюк, яка подарувала кілька пісень, зачарувала всіх  присутніх своїм чудовим голосом та прекрасним виконанням. 
Учасники заходу також змогли переглянути мультимедійну презентацію та книжково-ілюстративну виставку «Книги з ароматом кави», прослухали «Кавову кантату» Й-С.Баха, висловлювання відомих людей та легенди про каву.

Фрагменти заходу можна переглянути на сторінці Богородчанська районна бібліотека ім. М.Яцківа у Facebook.      

Всі зображення до публікації І... МІЖ СЛОВАМИ БУЛА КАВА
Категорія: Духовна криниця | Переглядів: 720 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5