Головна » Події » АФГАНІСТАН - ТО БІЛЬ І СМУТОК, ЧИЄСЬ ОБІРВАНЕ ЖИТТЯ
15:35
АФГАНІСТАН - ТО БІЛЬ І СМУТОК, ЧИЄСЬ ОБІРВАНЕ ЖИТТЯ
фото АФГАНІСТАН - ТО БІЛЬ І СМУТОК, ЧИЄСЬ ОБІРВАНЕ ЖИТТЯ

З кожним роком все далі і далі історія віддаляє нас від вогняних років афганської війни. Але час не підвладний викреслити з нашої пам’яті героїчні подвиги, приклади мужності і вірності військовому обов’язку, які продемонстрували тисячі відданих синів і дочок України, долею одягнених у солдатські шинелі.
Тяжка доля випала нашим співвітчизникам, яким із 1979 до 1989 року судилося відчути на собі, що таке війна в Афганістані, віддати своє здоров'я, а інколи й життя на невідомій їм землі. Український народ осудив цю неоголошену війну як несправедливу і жорстоку. Війна в Афганістані тривала 9 років 1 місяць 18 днів і забрала більше трьох тисяч солдат, близько 10 тисяч було поранено, майже в кожного забрано здоров'я.
15 лютого з нагоди вшанування пам’яті учасників бойових дій на території інших держав  в Богородчанах  відбулося пам’ятне віче «Афган – це біль і смуток, чиєсь обірване життя», присвячене 31-й річниці виведення військ із Афганістану.
У заході взяли участь працівники органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, ветерани тієї війни, жителі сіл та селищ району. 
Учасники заходу хвилиною мовчання вшанували пам’ять загиблих і померлих воїнів-афганців та жителів району, які загинули, захищаючи незалежність та територіальну цілісність України у зоні проведення АТО (ООС), а також поклали квіти до пам’ятного знаку. 
Священики УГКЦ Івана Богослова о.Іван Мачкодера, о. Михайло Момот відправили поминальну панахиду за загиблими.
В читальному залі діє книжково-ілюстративна виставка «Афганістан – біль душі і пам'ять серця», на якій  книги, що висвітлюють військову службу солдатів, події тих років: Ольги Слоньовської „В Афганістані, в „чорнім тюльпані",  Ігоря Леськіва „Солодкий газ Афганістану", Олексія Дмитренка "АІСТ. Сильніший від смерті", Василя Бикова "Афганець", В. Мастерової «Смарагд» та інші.  
Тож запрошуємо Вас до перегляду виставки та схилімо голови перед світлою пам'яттю полеглих, вшановуючи тих, кому довелося воювати в чужих країнах.

Всі зображення до публікації АФГАНІСТАН - ТО БІЛЬ І СМУТОК, ЧИЄСЬ ОБІРВАНЕ ЖИТТЯ
Категорія: Події | Переглядів: 462 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/3