Головна » Події » НЕ СЕРЕД НАС, ТА РАЗОМ З НАМИ В СЕРЦЯХ, У ПАМ'ЯТІ, В ДУМКАХ
13:21
НЕ СЕРЕД НАС, ТА РАЗОМ З НАМИ В СЕРЦЯХ, У ПАМ'ЯТІ, В ДУМКАХ
фото НЕ СЕРЕД НАС, ТА РАЗОМ З НАМИ В СЕРЦЯХ, У ПАМ'ЯТІ, В ДУМКАХ

День Героїв Небесної Сотні – пам’ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції Гідності та увічнення пам’яті Героїв Небесної Сотні.
20 лютого 2014 загинуло найбільше активістів Майдану. Та сумний список Небесної Сотні відкрився ще 22 січня 2014 року, коли від вогнепальних поранень під час сутичок у центрі столиці загинули активісти Майдану Сергій Нігоян та Михайло Жизневський. Того ж дня в лісі під Києвом було знайдено тіло зі слідами тортур активіста Юрія Вербицького. До 18 лютого 2014 року вже налічувалось 9 загиблих. З 18 по 20 лютого на Майдані загинуло найбільше людей - 78 осіб, після 20 лютого - ще 20. Окрім українців, жертвами режиму Януковича стали білоруси, вірмени та грузини. Усі вони увійшли до меморіалу борців за українську Незалежність - до Небесної Сотні. 104 Героям Небесної Сотні посмертно присвоєно звання Героїв України, а троє іноземців - громадянин Білорусі Михайло Жизневський, Грузії - Зураб Хурція і Давид Кіпіані, посмертно нагороджені орденами Героїв Небесної Сотні.
Бібліотекар-бібліограф центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа Любов Цинюк провела інформаційно-бібліографічний огляд «Майдан у книгах».
До уваги присутніх також були представлені відео з хронологією подій Революції Гідності. Перед аудиторією промайнули документальні кадри кривавих подій лютого 2014 року та обличчя героїв «Небесної сотні». 
Під час заходу  всі також  мали змогу ознайомитись із книжковою виставкою «Не серед нас, та разом з нами в серцях, у пам’яті, в думках», на якій зібрані книжки, присвячені Майдану, Революції Гідності, Небесній Сотні.
Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.
Герої сплять. Спокійні їхні чола,
Для них на віки зупинився час.
Ми не забудем, друзі, Вас ніколи,
Ви - дух Майдану. Ви є серед нас.
Світла та вічна пам'ять воїнам, які віддали життя за Україну. Герої не вмирають!
Безмежна шана та дяка живим!
 

Всі зображення до публікації НЕ СЕРЕД НАС, ТА РАЗОМ З НАМИ В СЕРЦЯХ, У ПАМ'ЯТІ, В ДУМКАХ
Категорія: Події | Переглядів: 534 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4