Головна » Події » ЄДНАЙМО УКРАЇНУ ТАРАСОВИМ СЛОВОМ
10:22
ЄДНАЙМО УКРАЇНУ ТАРАСОВИМ СЛОВОМ
фото ЄДНАЙМО УКРАЇНУ ТАРАСОВИМ СЛОВОМ

Традиційно у цей весняний час ми звертається до постаті Тараса Шевченка, постаті, яка у своїй величі була, є і залишиться ні з чим незрівняною, невичерпною для людського подиву й осягнення.                                                   
Тарас Шевченко…У кожного він свій. Образ найщирішого лірика і гнівного бунтаря, поета, художника, людини, духовного батька української нації постає перед внутрішнім зором сучасника завдяки поетичним, прозовим і малярським творам митця, щоденнику й листуванню, спогадам друзів.
Нині Шевченко актуальний, бо, щоразу звертаючись до його слів, нові покоління знаходять у них потрібне, цікаве, злободенне. Шевченко –  завжди сучасний. Збагнути цей феномен –  складне завдання. І розв'язати його можна, лише постійно звертаючись до геніальних Кобзаревих рядків.
Книжково-ілюстративна виставка-вшанування «Єднаймо душі словом Кобзаря», яка діє на абонементі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа, знайомить шанувальників творчості Кобзаря з його творами та книгами про життєвий та творчий шлях.
Серед видань, представлених на експозиції –  сторінки безсмертного «Кобзаря» (різних років видання), «Повне зібрання творів» (у 12 томах), «Усі твори в одному томі», «Три літа», «Вибрані поезії», «Поеми», «Балади», «Назар Стодоля», «Кавказ», «Мар'яна-черниця».
Про нелегку долю поета та його твори розповідають такі книги: «Вічний як народ», «Доля», «Просвітителі українського духу», «Шляхами Великого Кобзаря», Я. Гоян «Провісники», І. Дзюба «Тарас Шевченко», П. Зайцев «Життя Тараса Шевченка», Б. Лепкий «Життєпис Тараса Шевченка» , І. Огієнко «Тарас Шевченко», Клочек Т. "Поезія Тараса Шевченка. Сучасна інтерпретація", Симоненко Р., Берестенко В. "Тарас Шевченко та його доба" (3 томи),  М. Чалий «Життя і твори Тараса Шевченка», С. Чанін «Великий рід людини» та інші.
Тож запрошуємо всіх, хто любить і цінує вічне й палке слово Тараса Григоровича Шевченка до абонементу на перегляд книжкової виставки.

Категорія: Події | Переглядів: 447 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/6