Головна » Події » КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ПАСПОРТ ДЕРЖАВИ
12:00
КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ПАСПОРТ ДЕРЖАВИ
фото КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ - ПАСПОРТ ДЕРЖАВИ

Ти знай – ти маєш право на життя,
На вільні дії, радісне буття,
На щастя, на сім’ю, кохання,
На волю, на повагу, на визнання,
На думку особисту і на мрію,
На те, що серце й розум гріє,
На захист, на порозуміння,
На владу, на привілля, на хотіння,
На творчість, на пізнання світу,
На враження, поняття і освіту…
Ти захисти себе від посягань,
Ти бийся за свободу без вагань,
Моральні цінності й права ти захисти,
Але й ланцюг закону не впусти!
28 червня 1996 року було прийнято першу в українській історії Конституцію незалежної держави України, яка остаточно закріпила правові основи нашої держави, її суверенітет і територіальну цілісність. Ця подія стала найважливішою в житті українського народу після проголошення 24 серпня 1991 року незалежності України і схвалення 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням Акта проголошення незалежності України. Прийняття Конституції України логічно завершило процес становлення України як суверенної держави, що має свій Основний Закон.
Конституція України - це не лише Закон законів, це - серце, ядро подальшого розвитку і вдосконалення суспільства. Вона увійшла в суспільне життя, як головний оберіг державності і демократії, гарант незалежності й соборності України.
В читальному залі бібліотеки діє книжкова виставка «Конституція – запорука нашої державності». Низка книжкових видань висвітлює історію української Конституції та конституційного процесу в Україні з найдавніших часів до сьогодення.


 

Категорія: Події | Переглядів: 402 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5