Головна » Події » ЖИТТЯ ТА СЛУЖІННЯ ЦЕРКВІ ТА НАРОДОВІ
10:04
ЖИТТЯ ТА СЛУЖІННЯ ЦЕРКВІ ТА НАРОДОВІ
фото ЖИТТЯ ТА СЛУЖІННЯ ЦЕРКВІ ТА НАРОДОВІ

«Єпископ Митрополит Андрей Шептицький від самого свого вступання на єпископство почав призвичаювати нас до іншого тону, інших форм, іншого характеру, який панує в його посланнях. Він не промовляє так, як його попередники: звисока, авторитетно, напущеним і ніби статичним тоном. Не возвіщає. А говорить попросту як рівний до рівних, як чоловік до людей, радить, упоминає, іноді й полає, не лякаючись ужити енергійного слова, де річ того вимагає. Він любить ілюструвати свою промову прикладами з життя, фактами з власної обсервації. І це все дає його посланням те живе дихання, без якого всяка моралізація залишається мертвою».
                                                                                             Іван Франко
… я так люблю дивитися на ту срібну, похилену голову, яка журиться і молиться за Україну.
                                                                                     Василь Стефаник
Постать Митрополита Андрея Шептицького є унікальним явищем в історії української духовності ХХ ст. Він був усюди, в самій гущі життя того чи не найтрагічнішого в історії людства періоду – першої половини двадцятого століття. Завжди був з українським народом, який в тих складних світових подіях прагнув здобути свободу, відновити свою державність.
Митрополит Андрей Шептицький увійшов до історії українського народу не тільки як один з найвидатніших ієрархів протягом тисячолітньої його історії, а також як один з найбільших богословів, діячів української культури і науки.
Будучи архієреєм Церкви, він зумів побудувати ефективне суспільство, в якому людина почувалася захищеною від самого народження аж до працевлаштування. Власним коштом купував і дарував цілі статки українському народові, своїй Церкві.
Центральна районна бібліотека ім. М.Яцківа пропонує переглянути ювілейну книжкову виставку «Життя та служіння Церкві та народові», присвячену 155-річниці від дня народження Митрополита Андрея Шептицького, яка діє в читальному залі бібліотеки та віртуальне інформ-досьє про визначного діяча України ХХ століття, Митрополита Андрея Шептицького.

Категорія: Події | Переглядів: 413 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/1