Головна » Події » ГІ ДЕ МОПАССАН - КЛАСИК ФРАНЦУЗЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ
14:40
ГІ ДЕ МОПАССАН - КЛАСИК ФРАНЦУЗЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ
фото ГІ ДЕ МОПАССАН - КЛАСИК ФРАНЦУЗЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ

…Стендаля читайте, Флобера, Мопассана. Вони вміють писати, у них дивовижно розвинуто почуття форми і вміння концентрувати зміст.                                                                                                                                       Лев Толстой
Творча спадщина видатного письменника Гі де Мопассана (1850-1893) навіки увійшла до скарбниці світової літератури, його новели і романи поряд з творами Бальзака, Меріме, Флобера і Золя стали важливим етапом у розвитку реалістичного мистецтва. Всесвітнє визнання прийшло до нього відразу після появи першого художнього твору. За словами самого Мопассана, він влетів у літературу „мов метеор”. За дуже короткий час – усього одинадцять років він написав близько 300 новел і романів, величезну кількість нарисів, статей і есе. 
Новели Мопассана вражають різноманітністю ситуацій, сюжетів і характерів. У кожній новелі - власне забарвлення, тональність і настрій. Багато з них мають лірично-сумний характер, сповнені чудових описів природи, що ніби покликані підкреслити почуття героїв.
Пропонуємо перечитати Мопассана, відкрити для себе в його творах багато нового, важливого. 
Привертає увагу представлений на виставці і цікавий, оригінальний роман Армана Лану «Любий друг Мопассан» про життя та творчість письменника.
Тож запрошуємо переглянути книжкову виставку "Блискучий майстер прози - Гі де Мопассан", яка діє на абонементі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа.

Всі зображення до публікації ГІ ДЕ МОПАССАН - КЛАСИК ФРАНЦУЗЬКОЇ ЛІТЕРАТУРИ
Категорія: Події | Переглядів: 436 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/2