Головна » Події » ЗУНР: УКРАЇНСЬКА РЕСПУБЛІКА ГАЛИЧАН
14:06
ЗУНР: УКРАЇНСЬКА РЕСПУБЛІКА ГАЛИЧАН
фото ЗУНР: УКРАЇНСЬКА РЕСПУБЛІКА ГАЛИЧАН

1 листопада 1918 року… Саме у цей день у Львові було проголошено нову державу – Західно-Українську Народну Республіку. Ця славна подія засвідчила, що наш народ вкотре потужно проявив себе в процесі державотворення.
З нагоди 102-річниці  Листопадового зриву та відзначення 102-річниці заснування Західно-Української Народної Республіки в у читальному залі центральної районної бібліотеки ім. М.Яцківа діє книжково-ілюстративна виставка „ ЗУНР: Українська республіка галичан".
Щоби ближче познайомитися з основними аспектами минулого ЗУНР, а також з перебігом подій Листопадового зриву на теренах нашого краю пропонуємо переглянути видання, експоновані на книжково-ілюстративній виставці: „Західно-Українська Народна Республіка. 1918-1923. Документи і матеріали у 5-ти томах", „Західно-Українська Народна Республіка. 1918-1923. Ілюстрована історія", В. Великочий „Джерела до вивчення державного будівництва в ЗУНР", П. Арсенич „Станіславів - столиця ЗУНР", П. Мірчук „Перший листопад", М. Бажанський „Відновлення Української Держави 1918 року", книги, які  на основі документальних і архівних джерел розкривають життя і діяльність видатних громадсько-політичних діячів Західно-Української Народної Республіки: Євгена Петрушевича, Левка Бачинського, Дмитра Вітовського, Костя Левицького, Івана Макуха, Івана Мирона.
Тож запрошуємо до перегляду.
 

Категорія: Події | Переглядів: 318 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/5