Головна » Події » 14 ЛЮТОГО - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДАРУВАННЯ КНИГИ
10:04
14 ЛЮТОГО - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДАРУВАННЯ КНИГИ
фото 14 ЛЮТОГО - МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ДАРУВАННЯ КНИГИ

Щорічно, починаючи з 2012 року, 14 лютого відзначається Міжнародний день дарування книг (International Book Giving Day).
День дарування книг – свято, яке стало міжнародним не тільки через свою глобальну суть, а й тому, що корінням своїм воно вийшло з народу, його поява належить одній звичайній людині – американці Еммі Бродмур – засновниці сайту дитячої книги в США. А ще Еммі Бродмур – мати трьох дітей. Саме питання одного з синів, який запитав одного разу у мами – чому немає такого дня впродовж року, коли люди дарують один одному книги просто так, і стало поштовхом до появи на світ нового значимого свята. 
Мета Міжнародного дня дарування книг – надихнути людей по всьому світу подарувати 14 лютого книгу – бібліотеці, другу, членам родини. Вважається, що у цей день мають об’єднатися і ті, хто дарує книги, і ті, хто прищеплює любов до читання. То ж запрошуємо приєднаємося до акції «Подаруй бібліотеці книгу». Ми впевнені, якщо цю добру справу зробить кожен, багатшим стане наш бібліотечний фонд, а подаровані книги прочитають інші! Долучайтесь до акції!
 

Категорія: Події | Переглядів: 629 | Додав: admin | Рейтинг: 5.0/4